Прибирання перед святом

Прибирання  перед святом

Наближаються великодні свята – період, коли за доброю традицією українці ходять один до одного в гості і просто відпочивають. А відпочивати і приймати гостей найкраще у чистих і прибраних домівках. Для того ж, щоб вони були такими, доведеться трішки попрацювати перед святами. Тобто просто зараз. На щастя, генеральне прибирання не потребує так багато часу і зусиль, як це здається на перший погляд. Особливо, якщо робити його правильно.

Насамперед до початку прибирання варто поділити житло на зони. Так прибирати набагато простіше й ефективніше не лише з огляду на здоровий глузд, а й через психологічний стан, адже давно відомо, що роботу, поділену на окремі частини, виконувати простіше і легше.

Починати прибирання краще з кухні, оскільки вона часто найбільш забруднена в оселі. Прибираємо непотрібні предмети зі стільниці та кухонного столу. Чистимо від пилу і бруду всі поверхні і побутову техніку, на якій найчастіше накопичується дуже багато пилу. Щоб упоратися швидше, намагайтеся виконувати кілька справ одночасно: замочіть посуд у гарячій воді з мийним засобом. Поки він відкисає – витріть пил. У самій кімнаті вимийте вікна, жалюзі, якщо треба, протріть робочу поверхню над плитою і стільницею. Насамкінець підметіть (пропилососьте) і вимийте підлогу.

Наступний крок – туалет і ванна. Перед прибиранням наберіть ванну гарячої води, щоб пара простелилась по всій кімнаті, тоді легше буде змити бруд. Тим часом обробіть унітаз, ванну (душову кабіну) і раковину мийними засобами, і через деякий час усе добре протріть губкою з чистою водою. Нанесіть на дзеркало рідину для скла і зітріть її круговими рухами. У важкодоступних місцях у ванній і туалеті для очищення можна використати стару зубну щітку. Для того, щоб добре очистити підлогу, рекомендують користуватися шваброю з мікрофібри.

Із найбруднішими приміщеннями розібралися, можна переходити до тих, у яких найбільше речей. Прибирати спальню починаємо зі зміни брудної постільної білизни на чисту. Ховаємо непотрібні речі в шафки або трюмо. Витираємо всі поверхні до блиску – скидаємо сміття на підлогу, потім пилососимо. При цьому не проходимо одну і ту ж ділянку по кілька разів, робимо довгі і розмашисті рухи руками.

Наступна кімната – дитяча. Розкладаємо іграшки та одяг по місцях. Якщо часу обмаль, складаємо все у пакети або кошики, якими займемося пізніше. Постільну білизну міняємо обов’язково. Ретельно витираємо всюди пил, адже у малюка в кімнаті завжди має бути ідеально чисто. Ви ніколи не знаєте, що дитина пробує на смак, коли вас немає поруч: іграшки, одяг, квіткові рослини або ж двері від шафи. Пилососимо і миємо підлогу з мінімальним використанням шкідливих мийних засобів. Під час прибирання не варто думати над тим, куди діти дитину, доки ви наводите порядок – нехай працює разом із вами. Так і вам веселіше, і дитина під наглядом, і, звісно, до порядку привчатимете.

І зрештою остання кімната – вітальня. Як і в попередніх, розставляємо розкидані речі на місця, особливо газети і журнали. Очищаємо все від пилу. Гарно витираємо побутову техніку (телевізор, кондиціонер), адже там пил є завжди. Не забуваємо очищати і злегка освіжати кімнатні рослини. За допомогою м’якої тканини і спеціального засобу для скла очищаємо всі скляні поверхні. Пилососимо і миємо підлогу. Робити це зручніше, якщо починати з найдальшого куточка і рухатися спиною до виходу з кімнати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x