Прості й оригінальні способи прикрасити великодні яйця

Прості й оригінальні способи прикрасити великодні яйця

* Фарбувати яйця за допомогою цибулиння – найвідоміший і найпростіший спосіб. Готуємо «фарбу» так: проваріть із півгодини багато лушпиння, відставте і дайте відвару настоятися. Потім покладіть туди сирі яйця й відваріть до готовності. Хочете темніший колір – значить, лушпиння треба більше, світліший – менше.
* Якщо проварити сирі яйця зі шпинатом або кропивою, вони матимуть зелений колір. Насиченість кольору залежить від концентрації трави.
* Жовтими яйця вийдуть, якщо проварити їх у куркумі.
* Щоб зробити яйця фіолетовими, фарбуйте їх у фіалках. Треба взяти квіти фіалки, залити їх гарячою водою, дати розчину настоятися й замочити в ньому яйця на ніч.
* Якщо додати у воду трохи лимонного соку, отримаєте лавандовий колір.
* Якщо варити зі шкаралупою волоського горіха, яйця вийдуть світло-бежевими або коричневими.
* Рожевий колір можна отримати за допомогою журавлинного соку. Робимо так: видавлюємо сік, відварюємо в ньому яйця, залишаємо на ніч.
* Сині яйця або сині розводи на них можна отримати, якщо натерти вже відварені яйця листям червоної капусти.
* Проваріть яйця в молотій каві, і матимете крашанки бежевого або коричневого кольору.
* Яйця в цятку легко зробити так: обваляйте мокре яйце в рисі, гречці або інший крупі. Щільно загорніть його в марлю, зав’яжіть міцно, зваріть в будь-якому барвнику. Отримаєте незвичайне яйце.
* Щоб на яйцях вийшов абстрактний малюнок, оберніть їх у лушпиння цибулі й загорніть у марлю, проваріть у лушпинні або будь-якому барвнику. Матимете яйце в розводах.
* Візьміть листочки петрушки й кропу, загорніть у них яйце, покладіть його в панчоху і проваріть у цибулинні. Вийде яйце з красивим візерунком.
* «Шовкове» фарбування – модний сьогодні спосіб, хоча й дещо шкідливий. Беремо білі сирі яйця, загортаємо в шматочки натурального шовку, наприклад, ріжемо для цього старі краватки. Потім закріплюємо нитками або іншою тканиною. Варимо, додавши оцет.
* Білі візерунки на крашанку можна нанести за допомогою цукрової пудри. У склянку цукрової пудри додаємо трохи води, щоб суміш вийшла густа. За допомогою кондитерського шприца наносимо візерунок на відварені й пофарбовані яйця.
* Справжня писанка вийде, якщо попрацювати трохи з воском. Беремо вже зварене яйце і свічку. За допомогою сірника наносимо малюнок. Потім опускаємо яйце у фарбу (але не гарячу, інакше віск розплавиться). Незафарбовані місця забарвлюються, а завдяки воску на яйці залишається малюнок. Потім віск акуратно здряпуємо або нагріваємо трохи над свічкою й витираємо серветкою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x