На Черкащині зареєстровано 16 заяв щодо порушень виборчого законодавства

На Черкащині зареєстровано 16 заяв щодо порушень виборчого законодавства

Загалом, станом на 16 годину, поліція Черкащини зафіксувала 16 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Серед них: повідомлення про фотографування бюлетенів виборцями на виборчій дільниці, звернення про відсутність прізвищ у списках виборців та інші. Інформує сектор комунікації поліції Черкаської області.

Крім того, за повідомленням про те, що на одній із дільниць у Черкасах виборець проголосував двічі, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України.

Поліцейські продовжують нести службу в посиленому режимі. Біля кожної з виборчих дільниць перебувають наряди поліції, створено додаткові слідчо-оперативні групи, які готові реагувати на будь-які факти порушень виборчого законодавства.

Загалом по Україні до поліції надійшло понад 430 повідомлень, пов’язаних з порушенням виборчого процесу.

За двома фактами слідчі підрозділи Нацполіції відкрили кримінальні провадження. Крім того, наразі ведеться перевірка щодо інформації про замінування виборчої дільниці на Донеччині. Про це сьогодні, 21 квітня, повідомив заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич.

За його словами, станом на 13:00 до підрозділів поліції надійшло 431 повідомлення, пов’язане з виборами.

«По кожному факту проводиться перевірка. По двом фактам – у місті Києві та Запорізькій області – відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Досудові розслідування розпочаті за ч.1 ст.158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня) Кримінального кодексу України», – зазначив заступник Голови Нацполіції.

Найбільше повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом, надійшло в місті Києві, Дніпропетровській та Донецькій областях.

Олександр Фацевич наголосив, що здебільшого зазначені факти пов’язані з незаконною агітацією – 64 факти, фотографуванням бюлетенів – 22, погрозою фізичною розправою та щодо підкупу виборців – по 2 факти. Також зафіксовано один факт спроби винесення бюлетеню з виборчої дільниці.

«Крім того, до поліції в Донецькій області надійшло повідомлення про замінування виборчої дільниці в місті Волноваха. Наразі ведеться перевірка, на місці події працює вибухотехнічний підрозділ Нацполіції», – сказав заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за фактом не відкриття виборчої дільниці на Донеччині поліція відкрила кримінальне провадження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x