«ОПОРА» повідомила, як минув другий тур виборів на Черкащині

«ОПОРА» повідомила, як минув другий тур виборів на Черкащині

У прес-центрі «Нової Доби» координатор спостереження Громадянської мережі «ОПОРА» за виборами у Черкаській області Захар Колісніченко та громадський омбудсмен із захисту виборчих прав у Черкаській області Тарас Щербатюк підбили підсумки повторного голосування.

За словами Захара Колісніченка день голосування на Черкащині пройшов доволі спокійно і без системних порушень, які могли б вплинути на результат волевиявлення.
Так, найчастіше спостерігачі виявляли порушення – видача бюлетеню без паспорта або видача за закордонним паспортом чи свідоцтвом про народження. Також зафіксували повідомлення про ймовірну підробку підпису виборця.
Загалом у день повторного голосування до черкаської поліції надійшло 33 повідомлення щодо можливих порушень виборчого законодавства. Більшість звернень від людей, які не знайшли себе у списках виборців. Кілька повідомлень стосувалися фотографування бюлетенів, одне – пошкодження бюлетеня.

«ОПОРА» повідомила, як минув другий тур виборів на Черкащині

Поліція відкрила 2 кримінальні провадження за статтею 158-1 ККУ (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз).
Нагадаємо, що під час першого туру, 31 березня, черкаська поліція зареєструвала 58 повідомлень про можливі вчинення правопорушень. За 4 фактами відкрито кримінальні провадження.

Загалом станом на вчора з початку виборчого процесу до поліції надійшло 228 повідомлень про можливі порушення, відкрито 24 кримінальні провадження, складено 23 адміністративні протоколи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x