Шполянські школярі зібрали в заповіднику вантажівку сміття

Шполянські школярі зібрали в заповіднику вантажівку сміття

З нагоди Дня довкілля у Шполянському лісництві провели акцію з прибирання від сміття заповідного лісового урочища «Дар’ївське». Учасниками «чистої акції» стали учні комунального закладу «Шполянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат Черкаської обласної ради». За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства

Урочище «Дар’ївське» – улюблене місце відпочинку жителів Шполи, оскільки межує із містом, і створювалось ще в дореволюційні часи як парк. До сьогодні в урочищі зростають могутні 150-200-річні дуби. Та окрім відпочинку, місцеве населення постійно засмічує цей ліс: залишає після відпочинку залишки банкетів, дехто вивозить побутове і навіть будівельне сміття.

Шполянська школа-інтернат межує з цим лісом. Варто зазначити й про постійну співпрацю цього закладу з лісівниками та Шполянським лісництвом. Це і активна участь в акції “Майбутнє лісу в твоїх руках”, і виготовлення шпаківень, і збирання лісового насіння восени. А у всеукраїнському конкурсі на кращий твір на лісову тематику учениці інтернату Катерина Гончарук у 2017 році виборола 1 місце, а Юлія Морозова у 2016 – 3-тє.

«Спілкуючись напередодні з директором школи-інтернату про проведення акції, був приємно вражений, коли Віталій Дмитрович Вербівський сказав, що учні прибирають ліс від сміття ще з часу сходження снігу. І дійсно, найбільш засмічені місця виявилися прибраними. Та “добрі” люди вже встигли накидати нового сміття, тому завершальний етап акції “За чисте довкілля” було де проводити. Учні 7-8 класів пройшлися по лісовому масиву і зібрали майже вантажівку різноманітного сміття», – розповів лісничий Шполянського лісництва Олександр Хорват.

Шполянські лісівники за таке дбайливе ставлення до лісу пригостили кожного юного учасника солодким подарунком, а для школи подарували шість футбольних м`ячів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x