Читай-но-1. Книжки для пальчиків французького Ерве Тюлле

Читай-но-1. Книжки для пальчиків французького Ерве Тюлле

Книжки-іграшки. Звучить несерйозно? Але це також книжки. Я дуже обережно ставлюся до того, чи гратися книжками, чи все ж читати. Але в пориві виховати покоління, яке читає, а не дивиться телевізор, я уважно вивчаю цей ринок. Вітчизняний. Хоча справді вигадливих книжок власне українського виробництва я знайшла поки що замало. Але радує, що є багато якісних перекладів і запозичень книжок закордонних.

Вибирати книжку-гру для мене завжди складно. Не один день на це витрачаю. У такі моменти я починаю розуміти, що я доросла, бо навіть маючи двох дітей, мені важко передбачити, що сподобається моїй Надійці, яку книжку вона місяцями не випускатиме з рук, а яку навіть не розгорне жодного разу.

Книжки у нас у сім’ї – додаток до будь-якого подарунку на свята. Замість листівки чи шоколадки. І новорічні свята – не виняток. Цьогоріч купувала не лише своїй дитині, а й тим її одноліткам, з якими мали бачитись у ці дні.

Вибір мій зупинився на книжках Ерве Тюлле – французького письменника та художника. Видання покликані розвивати уяву і заодно давати елементарні знання. Я вибрала трикнижки видавництва «Основи» – «Гра форм» (про геометричні фігури), «Гра в червоний, жовтий, синій» (про поєднання кольорів), «Пальчикові змагання» (про види спорту). Коли вперше взяла до рук ці книги, не могла зрозуміти, що із ними робити. Слів майже немає, кольорові сторінки з дірками, таке… Думала, що книжки одноразові – погортаємо і покладемо на полицю. Але ні – ці книги тримають Надійчин інтерес уже четвертий місяць. За рахунок чого? Дитина активно бере участь у грі. Книги мають отвори, якими дитина і грається. Це корисно і для дрібної моторики рук, і для розвитку тактильних відчуттів, і для розвитку мовлення. Показати дитині, як «читати» ці книжки, мені було важко. Я ж серйозна доросла) Але Надійка швидко розібралася сама: вона регоче, коли її пальчики «стрибають» на батуті, залюбки показує, які кольори змішуються, щоб «народився» той чи інший колір, обводить різні фігури, вгадує кольори, рахує елементи. Ці книжки можна використовувати і як трафарет, я так думаю, але ми цього ще не пробували. Книжки на вигляд примітивні, але насправді багатофункціональні – скажімо, книжка не тільки про кольори, а й фігури, не тільки про фігури, а й про кольори. Думаю, що в нашій дитячій бібліотечці з’являться ще книжки-гри цього автора. Шкодую, що в нас їх не було, коли ми вчили кольори та форми, тоді б вони дуже нам знадобилися. Зараз уже знання тільки закріплюємо за допомогою цих книжок. Але нічого – з молодшою надолужимо. Вона, до речі, буквально вчора зацікавилась тим, як із отворів визирають пальчики. Їй вісім місяців. Погралися і пореготіли. Тому рекомендую ці книжки діткам з найменшого віку.

Читай-но-1. Книжки для пальчиків французького Ерве ТюллеЧитай-но-1. Книжки для пальчиків французького Ерве Тюлле

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x