Володимир Гройсман перевірив черкаські дороги

Володимир Гройсман перевірив черкаські дороги

Глава Уряду Володимир Гройсман сьогодні, 23 квітня, перебуває з робочою поїздкою одразу у трьох областях – Київській, Черкаській та Вінницькій, де оглядає стан будівництва та ремонту доріг. В центрі уваги ділянки трас М-05 «Київ – Одеса» та М-12 «Стрий-Тернопіль- Кропивницький-Знам’янка». Ці дороги входять у міжнародний транспортний коридор GO Highway, який має поєднати українські чорноморські порти з польськими портами у Балтійському морі. Про це інформує офіційний сайт органів виконавчої влади України «Урядовий портал» та Укравтодор на своїй офіційній сторінці в «Фейсбук».

– З початку вступу на посаду Глави Уряду я визначив, що дороги – це один з пріоритетів. Без якісної інфраструктури економіка не зможе розвиватися. Ми створили систему. Є Дорожній фонд. Він формується централізовано. Є стратегія розвитку доріг, і ми є свідками її реалізації. Це потрібно для України, українців і економіки, – сказав Володимир Гройсман. – Цього року ми виділили рекордні 55 млрд грн. Вже маємо нову якість технології будівництва доріг. Якщо дорога не проходить перевірки якості, ми не оплачуємо виконані роботи.

При цьому Глава Уряду наголосив, що всі заявлені на поточний рік плани будуть виконані – і в контексті ремонту доріг, і в контексті проведення інших важливих для країни реформ.

– М-05 є важливим коридором для України та розвитку її транзитного потенціалу, тому ми залучаємо різні джерела фінансування, щоб її відновити максимально швидко, якісно, економно, – зазначив керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак. – Цього року ми проведемо капітальний і середній ремонт М-05 на ділянці від Білої Церкви до межі Київської області за рахунок Дорожнього фонду, коштів ЄБРР та ЄІБ. За рахунок програми GO Highway вже почали ремонт коридору у Черкаській області – від кордону на південь. Окрім того, продовжимо роботи, які було заморожено в 2008 р., з будівництва мосту через Хаджибейський лиман. Контракт із переможцем тендеру вже підписано. З 2020 року фокусуємося на подальших ділянках від Умані до Одеси, Миколаєва, Херсона. Наша мета – підвищити цю дорогу до категорії автобану.

У межах транснаціонального транспортного коридору GO Highway планується з’єднати українські чорноморські порти в Херсоні, Миколаєві та Великій Одесі з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині. В межах України транспортний коридор пройде за маршрутом державний кордон – Львів – Тернопіль – Хмельницький – Вінниця – Умань – Одеса – Миколаїв – Херсон.

Важливо зауважити, що дорогу М-05 на багатьох ділянках не ремонтували з 70-80-х років минулого століття. Лише зараз її почали системно відновлювати.

Загалом у 2019 році на проект GO Highway передбачено окрему бюджетну програму у розмірі 4 мільярди гривень, за які планується відремонтувати понад 108 кілометрів доріг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x