Інспектори Держгеокадастру Черкащини цього року нарахували понад 300 тис. грн шкоди за порушення земельного законодавства

Інспектори Держгеокадастру Черкащини цього року нарахували понад 300 тис. грн шкоди за порушення земельного законодавства

Упродовж І кварталу 2019 року державні інспектори Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області здійснили 165 перевірок із питань дотримання вимог земельного законодавства. За результатами цієї роботи нараховали шкоду, заподіяну внаслідок порушень вимог земельного законодавства, на загальну суму майже 312 тис. грн, із неї добровільно сплачено майже 265 тис. грн. За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Також під час інспектування земель державної власності сільськогосподарського призначення оформлено матеріали адміністративних справ стосовно 40 порушень земельного законодавства, вчинених на площі 151,2 га, щодо яких вжито заходів реагування. Видано 62 приписи на усунення порушень земельного законодавства на площі 199,5 га, складено 40 протоколів про адміністративне правопорушення та винесено 38 постанов про накладення адміністративних стягнень у вигляді штрафів на загальну суму 8347 грн., добровільно сплачено 5627 грн.

До органів державної влади й органів місцевого самоврядування Управління з контролю за використанням та охороною земель обласного Держгеокадастру направило 18 клопотань про приведення вже ухвалених розпоряджень і рішень про передачу земельних ділянок в оренду, власність і користування відповідно до законодавства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x