За нецільове використання Червонослобідських земель призначили судове стягнення

За нецільове використання Червонослобідських земель призначили судове стягнення

Верховний Суд за результатами касаційного перегляду залишив у силі рішення господарського суду Черкаської області у справі за позовом Черкаської місцевої прокуратури про стягнення втрат сільськогосподарського виробництва, спричинених зміною цільового призначення земель, чим підтверджено обґрунтованість стягнення до бюджету понад 650 тис. грн, інформують в прес-службі прокуратури Черкаської області.

За обставинами справи розпорядженням Черкаської райдержадміністрації цільове призначення 8 га земель в адміністративних межах Червонослобідської сільської ради Черкаського району для потреб суб’єкта господарювання змінено із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості, у зв’язку з чим товариство зобов’язувалося сплатити відповідні втрати сільськогосподарського виробництва відповідно до вимог земельного законодавства.

У встановлений термін суб’єктом господарювання вказаний обов’язок виконано не було, в з в’язку з чим прокуратура звернулася до суду з позовом щодо стягнення до бюджету належних коштів, який задоволено судом у 2017 році.

Оскільки прийняте рішення не відповідало фінансовим інтересам відповідача, він оскаржував його в апеляційному та касаційному порядку.

Суди вищестоящих інстанцій визнали обґрунтованою правову позицію прокуратури, яка відповідає державним інтересам, відхиливши скарги відповідача.

На цей час рішення суду про стягнення з товариства коштів до бюджету перебуває на примусовому виконанні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x