Майже 130 гектарів лісу посадили на Кам\’янщині

Майже 130 гектарів лісу посадили на Кам\’янщині

Весняна лісокультурна кампанія у Кам`янському лісгоспі завершена. Фінальним її акордом стала гарна акція з висівання жолудя. Долучилися до створення лісових культур дуба звичайного працівники апарату підприємства. Повідомляють в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Такий захід вже став хорошою щорічною традицією, який ініціює керівництво Кам`янського лісгоспу та із задоволенням підтримують працівники. Лісові культури створювали у 43-му кварталі Тимошівського лісництва на ділянці головного користування 2019 року на площі 1,2 гектари.

Загалом протягом весни в межах підприємства заліснили 109 гектарів лісосік минулого року та створили лісові культури майже на 20 гектарах цьогорічних лісосік.

Також кам’янські лісівники створили плантації новорічних ялинок, висадивши 8000 хвойних сіянців на загальній площі 1,6 га.

Щоб вчасно та якісно провести лісокультурну кампанію, в осінній період у структурних підрозділах було заготовлено 11780 кілограмів лісового насіння, із них більшість – 9922 кілограмів жолудя дуба звичайного. У лісових розсадниках було вирощено понад 383 тис. шт. сіянців основних лісоутворюючих порід, в тому числі дуба звичайного – понад 240 тис. шт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x