Яблучний оцет – ліки від багатьох хвороб

Яблучний оцет – ліки від багатьох хвороб

Яблучний оцет славиться своїми корисними властивостями. У чому ж полягає користь цього продукту і чи існує шкода від нього для організму?

Головний його інгредієнт – яблука. Вони містять вітаміни В, С і пектин. Окрім того, в яблучному оцті є яблучна і пантотенова кислоти, які цілюще діють на організм людини. Тож не дивно, що продукт можна назвати таким собі лікарським засобом, адже він може заповнити набір макро- і мікроелементів в організмі.

Головна користь яблочного оцту в тому, що цей продукт зміцнює нервову систему, покращує загальний стан організму, блокуючи нервові розлади, депресії і безсоння. Також яблучний оцет – природний антисептик, який добре захищає організм від бактерій та вірусів під час ослаблення імунітету. Адже ангіну, запалення мигдалин і гортані викликають стафілококи, стрептококи, пневмококи. В результаті дії яблучного оцту імунна система активізує захисну функцію.

Він покращує стан шкіри. Дуже ефективні ванночки зі склянкою яблучного оцту для тих, хто хоче мати пружну і шовковисту шкіру. Крім того, ефект від цього продукту не тільки косметичний, але й лікувальний. Наприклад, яблучний оцет можна використовувати при оперізуючому та стригучому лишаї, екземі, дерматитах, укусах комах, адже засіб добре знімає свербіж. Яблучний оцет здатний зміцнити судини, поліпшити кровообіг, послабити набряки при варикозі. При цьому хворобу не можна залишати на самоплив і при запущених формах допомогти може тільки лікар! У разі появи трофічних виразок і тромбів у судинах, людина не може довго стояти на ногах і носити взуття на високих підборах.

Яблучний оцет допомагає тим, хто прагне схуднути, адже нормалізує роботу шлунка, контролює кислотно-лужний баланс в організмі, сприяє злагодженому обміну речовин в організмі, «притупляє» відчуття голоду, а, отже, може істотно зменшити вагу тіла. До речі, яблучний оцет ще й швидко розщеплює жири.
Розведений яблучний оцет може дати волоссю бажані силу та блиск. Для цього розведи столову ложку оцту літром прохолодної води. Після миття облий волосся цим розчином. Однак така процедура допоможе тільки тоді, коли оцет натуральний!

Пам’ятайте: навіть розведений яблучний оцет може нашкодити людям, що мають захворювання слизових оболонок (гастрит, виразку шлунку, опіки слизових), адже це кислота, яка може погіршити стан шлунка з підвищеною кислотністю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x