На Уманщині вивчали філософію садівництва

На Уманщині вивчали філософію садівництва

Кафедрою соціально-гуманітарних і правових дисциплін Уманського національного університету садівництва до 175-ї річниці від заснування Уманського НУС,за сприяння Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України та кафедри релігієзнавства філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченкапроведена ІІІ Міжнародна науково-практична конференція«Філософія саду і садівництва в світовій культурі: джерела та новітні інтерпретації». Цього разу конференція зібрала справжнє суцвіття іменитих, відомих не лише в Україні, а й у світі, вчених, які виявили щире зацікавлення заявленою проблематикою.З привітальним словом до учасників звернулися від імені ректорату університету, проректор Уманського НУС, доктор економічних наук, професорМихайло Мальований та директор Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України Андрій Юраш.До участі в роботі унікальної на вітчизняних наукових теренах конференції, оскільки проблематика осмислення філософії саду й садівництва є присутньою в єдиному в Україні національному університеті садівництва та до виступів на Пленарному засіданні зголосилися знакові вчені – творці новітнього соціально-гуманітарного і духовно-інтелектуального дискурсу. А саме -доктор філософських наук, професор завідувач кафедри релігієзнавства Київського національного університету імені Тараса Шевченка Євген Харьковщенко, завідувач відділом історії релігії та практичного релігієзнавства Інституту Філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович,доктор філософських наук, професор, завідувач відділу соціогуманітарних наук Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» Алла Арістова,доктор філософських наук, професор кафедри релігієзнавства Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олена Предко, доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів Миколаївського обласного інституту післядипломної освіти Галина Лозко, доктор біологічних наук, професор, академік НАН України, генеральний директор дендропарку «Софіївка» Іван Косенко. Протоієрей ППЦУ отець Богдан не лише благословив роботу конференції тавиголосив ґрунтовну наукову доповідь, а й привернув увагу учасників до актуальних проблем становлення Помісної Православної Церкви в Україні.

Робота Міжнародної конференції продовжилась на секційних засіданнях. Їхня тематика була зосереджена в наступних проблемних колах: «Сад-Садівництво-Садівничийу філософсько-релігієзнавчому та загальноцивілізаційному дискурсі», «Сад і садівництво в світовій культурі: джерела, ґенеза, сучасний контекст», «Провідні соціально-економічні та правові аспекти забезпечення розвитку садівництва та агропромислової галузі в Україні», «Духовно-інтелектуальне садівництво: дитячий садок – школа – вищий навчальний заклад».

Слід окремо відзначити, що в роботі конференції взяли участь вчені-репрезентанти всього панорамного спектру соціально-гуманітарної сфери. Зосібна – філософи, релігієзнавці,українознавці,правознавці, соціологи, юристи, біологи, економісти, філологи, історики, педагоги, психологи, діячі мистецтва і культури.

Кафедра соціально-гуманітарних і правових дисциплін Уманського НУС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x