На міжнародній трасі М-12 на Христинівщині реконструюють шляхопровід

На міжнародній трасі М-12 на Христинівщині реконструюють шляхопровід

На автомобільній дорозі міжнародного значення М-12 Стрий–Тернопіль–Кропивницький–Знам’янка на ділянці км 520+101, на замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області, у Христиніському районі незабаром розпочнуть реконструкцію шляхопроводу через залізничну колію та підходів до нього. Наразі розпочалися підготовчі роботи до влаштування тимчасової об’їзної дороги. Про це інформують в прес-службі САД у Черкаській області.

Шляхопровід через залізничну колію на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-12 Стрий–Тернопіль–Кропивницький–Знам’янка (через м. Вінницю) на ділянці км 520+101 побудований ще у 1961 році. В результаті довготривалої експлуатації (більше 58-ти років), негативного впливу кліматичних умов, збільшення інтенсивності руху автомобільного транспорту, у тому числі великовагового більше 40 тонн, сталося руйнування балок прогонових будов, деформаційних швів та асфальтобетонного покриття. Зараз шляхопровід експлуатується в обмеженому режимі (на штучній споруді введено обмеження руху транспортних засобів вагою більше 15 тонн) і вимагає спеціального постійного контролю за його технічним станом.

За висновками експертів, наразі габарити мосту, міцність бетону плит прогонової будови не відповідають чинним нормам, вантажопідйомність плит прогонової будови та опор не відповідають наявному навантаженню, місцями зруйновано захисний шар бетону плит проїзної частини; спостерігається корозія арматури тощо.

Інтенсивність руху автомобільного транспорту на автомобільній дорозі державного значення М-12 Стрий–Тернопіль–Кропивницький–Знам’янка, яка є ділянкою транснаціонального транспортного коридору «GO Highway» (Балтійське море – Чорне море), з’єднує Захід і Схід країни, з року в рік зростає, та на даний час становить понад 8,5 тис. автомобілів на добу. Тож реконструкція шляхопроводу проходитиме з врахуванням перспективи збільшення інтенсивності руху автотранспорту під параметри автомобільної дороги першої категорії.

Реконструкція шляхопроводу передбачає розширення проїжджої частини, облаштування нових опор шляхопроводу, прогонових споруд, заміну балок, влаштування водовідведення, облаштування тротуару, влаштування нового бар’єрного та перильного огородження, нанесення дорожньої розмітки, влаштування штучного освітлення мосту. Також буде влаштовано нове асфальтобетонне покриття на підходах до шляхопроводу, встановлено нові дорожні знаки.

Останній раз реконструкція штучної споруди на автошляхах Черкаської області проводилася минулого року – на автодорозі М-12 Стрий–Тернопіль–Кропивницький–Знам’янка було проведено реконструкцію шляхопроводу через залізничну колію на ділянці км 535+696. Тоді було демонтовано старий шляхопровід, який був в аварійному стані та на його місці збудовано новий.

На період виконання робіт з реконструкції шляхопроводу, рух штучною спорудою для усіх видів транспорту буде закрито. Але перед цим влаштовано тимчасову об’їзну дорогу з асфальтобетонним покриттям, яка знаходитиметься поруч. Також тут буде влаштовано тимчасовий залізничний переїзд для безпечного проїзду залізничної колії.

Після отримання всіх необхідних дозвільних документів, розпочалися підготовчі роботи до влаштування тимчасової об’їзної дороги та тимчасового залізничного переїзду. Проводяться роботи із вирубування порослі та влаштування щебеневої основи для об’їзної дороги.

На автодорозі М-12 облаштують необхідні тимчасові дорожні знаки, інформаційні панно та інші технічні засоби організації руху (відповідно до Схеми об’їзду, погодженої з Управлінням патрульної поліції у Черкаській області). Демонтажні роботи на шляхопроводі розпочнуться тільки після влаштування тимчасової об’їзної дороги. Роботи з реконструкції шляхопроводу будуть завершені до кінця 2019 року.
На міжнародній трасі М-12 на Христинівщині реконструюють шляхопровід
Частина автодороги державного значення М-12 Стрий–Тернопіль–Кропивницький–Знамʼянка в області є частиною транснаціонального транспортного коридору «GO Highway», який з’єднує українські чорноморські порти Одеси та Миколаєва з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині. Протяжність автомобільної дороги М-12 у рамках транснаціонального транспортного коридору «GO Highway» у межах Черкаської області складає 37 км. Минулого року, відповідно до програм Уряду, у межах Черкаської області було відновлено дорожнє покриття автомобільної дороги М-12 загального користування загальною протяжністю 27,7 км.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області рекомендує водіям заздалегідь планувати свій маршрут, враховуючи дану інформацію, та з розумінням поставитися до тимчасових незручностей під час проведення ремонтних робіт. А також закликає водіїв бути уважними та обережними за кермом, дотримуватися правил дорожнього руху, не перевищувати допустиму швидкість і не виконувати ризикованих маневрів. Будьте уважними та взаємоввічливими.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x