У Кам’янці відкрили Алею сакур

У Кам’янці відкрили Алею сакур

У Кам’янці відкрито Алею дружби міст України з 280 саджанців дерев японської вишні Kanzan. Загалом висаджено 280 дерев сакури. До облаштування алеї долучилися жителі прилеглих вулиць, учні шкіл громади та Косарської ЗОШ.

Це буде одна з найбільших алей в Україні як по довжині так і по кількості висаджених дерев, яка стане однією з родзинок міста Кам’янка. Її довжина 850 м. В комплексі з Тясминським каньйоном, історичними та культурними пам’ятками та найкоротшим шляхом до Холодного Яру місто має всі шанси стати туристичною перлиною Черкаської області

У Кам’янці відкрили Алею сакур

За словами міського голови Кам’янки Володимира Тірона, саджанці віком від п’яти років висадили на місці старих зрізаних яблунь, які росли на цій вулиці. Сакури адаптовані під український клімат, їх привезли із Голландії. А висаджували ці дивовижні дерева фахівці розсадника з Київської області. «Постачальники краси» дають дворічну гарантію. А це означає, що на місці того саджанця, який не приживеться, висадять новий.

Коштом місцевого бюджету тут уже проклали тротуар, встановили лави, освітлення та дві арки – при вході і виході з алеї.

Алею відкрили мер Кам’янки Володимир Тірон, мер Черкас Анатолій Бондаренко, та Виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана. Також був присутній Посол Норвегії в Україні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x