Відзначили Фомину провідну неділю

Відзначили Фомину провідну неділю

Відзначили Фомину провідну неділю

СОМЕРСЕТ, Ню-Джерзі. – Українська Православна Церква (УПЦ) США 4-5 травня відзначила Фомину провідну неділю. В Українській православній церкві св. Андрія Первозваного у Савт-Бавнд-Бруку була відслужена Літургія, яку очолили Митрополит Антоній і Архиєпископ Даниїл у співслуженні численного духовенства. Була відслужена Панахида за спокій душ Патріярха Мстислава, Митрополита Іоанна, Митрополита Константина, Митрополита Андрея і всіх спочилих, а також жертв Голодомору в Україні, Чорнобильської катастрофи, полеглих на Майдані і на сході України.

Відзначили Фомину провідну неділю

У Панахиді брали участь Українські американські ветерани, які поклали вінок до пам’ятника своїм бойовим побратимам.

Два дні в Українському культурному центрі тривали виставки і продаж народних виробів, книг та музичних записів, страв української кухні.

Можливості Українського Народного Союзу представили Марія Дрич, Оксана Станько, Майкл і Ненсі Богдани. Вони привезли на ярмарок також свіжі числа газет «Свобода» і «Український тижневик».

Великий вибір книг, предметів церковного ужитку від імені Консисторії УПЦ США пропонувала гостям Олена Шак. Василь і Людмила Брині з дочкою Софією привезли з Клівленду колекцію вишиванок, виготовлених в Україні. З Клівленду приїхав також Степан Мамус, який привіз різні вироби з українською символікою. Канаду представляв Андрій Вітер з добіркою записів української музики та пісень.

Сестри Тамара Ганенко і Леся Довбенко та Андрій Грицак пропонували гостям картини з українського життя.Для дітей були влаштовані різні ігри та розваги.

Кожен ярмарок пов’язаний з частуванням українськими стравами. Цього разу великий вибір приготували Сестрицтво св. Покрови (голова паніматка Леся Сівко) і Школа українознавства (директор Ярослава Данищук) при Українській православній церкві св. Андрія Первозваного. Від школи пропонували солодощі Надія Білічак, Аліна Паньків, Оксана Бекета, Уляна Григораш, Іра Кореньовська, Світлана Бринич, Леся Резнік, Ірина Рашкевич і Ростислав Костецький, а смаженину під керівництвом Романа Борси готували Микола Табака, Андрій Резнік, Ірина Кизишин, Тетяна Глуха, Оксана Горскьа, Аліна Годовська, Назарій Ярема, Юрій Вовк, Володимир Лиманський.

Відзначили Фомину провідну неділю

До солодкого столу від Сестрицтва запрошували Рома Волочій, Наталія Гладиш і Маргарита Варіанка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x