На Шполянщині спіймали «домушника»

На Шполянщині спіймали «домушника»

Завдяки злагодженим діям дільничного інспектора та працівника слідства Шполянського райвідділу міліції протягом кількох годин вдалося вийти на слід «домушника» та затримати його. Викрадені ним матеріальні цінності вилучено та передано власнику. Про це «Нова Доба» дізналася в УМВС України в Черкаській області.

До Шполянського райвідділу міліції звернувся 23-річний житель одного із сіл району, який повідомив про крадіжку. Він розповів, що вдень пішов з дому у справах. Коли повернувся, виявив, що зі столу в будинку зник його мобільний телефон, срібний ланцюжок та гроші в сумі 150 гривень.

Слідчо-оперативна група райвідділу, яка приїхала на місце події, вилучила речові докази, а місцевий дільничний інспектор спільно із слідчим пішли проводити подворовий обхід. Спілкуючись з місцевими жителями, правоохоронці отримали важливу інформацію – 22-річний місцевий житель ходив селом та намагався продати срібний ланцюжок і мобільний телефон за низькою ціною. Встановивши особу підозрюваного, працівники міліції розпочали його пошуки. За місцем проживання чоловіка не виявилося, проте вдалося з’ясувати, що він поїхав до Шполи. Перевіряючи цю інформацію, зловмисника було виявлено в одному з розважальних закладів міста. Підозрюваний всіляко заперечував свою причетність до вчинення крадіжки, однак покази свідків та вилучені речові докази свідчили протилежне. Хлопця запросили до Шполянського райвідділу для дачі пояснень.

Під час розмови із слідчим, парубок зрозумів, що приховувати свою причетність до крадіжки марно та зізнався у вчиненому. Розповів, що прийшов поговорити з потерпілим, але того не було вдома. Знаючи, де господар ховає ключ до вхідних дверей, знайшов їх і безперешкодно проник до будинку. Там він побачив мобільний телефон, срібний ланцюжок та гроші, які лежали на столі. Швидко зібрав награбоване та продав в селі по нижчій ціні, після чого поїхав розважатися до райцентру. Відповісти на запитання, що наштовхнуло його на вчинення крадіжки, хлопець так і не зміг.

Наразі слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Речові докази вилучено та передано власнику. Досудове розслідування триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x