Бігла напівмарафон заради допомоги черкаським дітям

Бігла напівмарафон заради допомоги черкаським дітям

Англійка з черкаським корінням Еліс Аллен зібрала понад 20 тисяч гривень, щоб допомогти дитячому будинку.

Англійка з черкаським корінням Еліс Аллен народилась і виросла в Черкасах, проте значну частину свого життя живе в Англії. Там здобула вищу освіту за фахом біолог-зоолог, викладала в молодших класах, працювала з тваринами, та зрештою віддалася своєму справжньому, за її словами, покликанню – музиці. Вже понад 15 років Еліс – професійна естрадна співачка, беквокалістка. Займається фітнесом, а вільний час проводить зі своїми домашніми тваринами.

Бігла напівмарафон заради допомоги черкаським дітям

– Iдея допомогти фінансово дитячому будинку Черкас у мене виникла давно, – розповідає Еліс. – Річ у тому, що вже не один рік я збираю кошти і пожертвування для допомоги тій чи іншій благодійній організації. Наприклад, за останні кілька років я допомагала Черкаським притулкам для тварин, міжнародній організації Humane Society International, що рятує тварин по всьому світу, особливо в Китаї та Кореї. У мене ураїнське коріння, і моє дитинство минуло в Черкасах, мене багато що пов\’язує з цим містом, – додає вона, – особливо із районом «Казбет», де, до речі, і розташований дитячий будинок. У мене є кінь – орловський рисак Любисток, якого я врятувала і перевезла до Англії. Раніше він стояв у Черкасах і лише коли я поверталася в Україну, їздила верхи плавати з ним на Дніпро. Якось, повертаючись із пляжу, я проїжджала повз дитбудинок – малеча гралася на ігровому майданчику. Побачивши білого коня, діти всі побігли до огорожі з вигуками і на прохання вихователя я під\’їхала до паркану, щоб вони могли познайомится з твариною, яку ніколи не бачили на власні очі. Діти дивилися на мого Любистка, як на щось неймовірне і казкове. Це мене зворушило, складно було стримати сльози, що котилися по щоках з-під сонцезахисних окулярів. Того дня я пообіцяла собі, що обов\’язково повернуся сюди і допоможу цим дітям.
Ще зі школи я брала участь у різних індивідуальних та командних спортивних змаганнях – з атлетики, баскетболу та волейболу. Біг на дистанції був моїм головним «козирем», я представляла інтереси школи в цьому виді спорту на регіональних забігах. Нині я займаюся фітнес -тренінгом з елементами кросфіту. А також віднедавна знову почала бігати під наглядом і тренінгом мого друга, партнера і одного з топ-тренерів і бігунів графства Суррей – Метью Сімс. Саме з ним я бігла свій перший напівмарафон у Києві і завдяки його системі тренінгу пробіг був доволі вдалим і швидшим, ніж я очікувала, враховуючи, що тільки перехворіла легеневої інфекцією, – зазначає англійка.

Бігла напівмарафон заради допомоги черкаським дітям

Незадовго до напівмарафону я вирішила, що цей забіг і є можливістю допомогти дітям із дитбудинку, як колись я пообіцяла собі. Я розпочала фандрейзінг. Люди, які знають мене у Facebook, і в житті, із задоволенням почали долучатися до моєї ідеї. Пожертв давали багато – від українських музикантів, і до американських пілотів, і ми успішно зібрали визначену суму – понад 20 тисяч у гривнях. Я пишаюся кожним, хто довів, що світ змінюється не на словах, а на діях, які здатні на диво.
Під час пробігу на останньому підйомі (Московський міст) мені хотілося померти від болю в ногах і в моїх виснажених кашлем легенях, але зійти із траси – нізащо! Останні 1,5 км я доклала всі сили, що лишилися, у спринт і закінчила краще, ніж очікувала. Насамперед я була щаслива, що не підвела ні себе, ні тих, хто мене підтримував. Враховуючи друзів, які прийшли на марафон, і тих, хто стежив за моїм рухом в онлайні.
Я це зробила, і тепер хочу вручити зібрані кошти дітям, щойно приїду в Черкаси. Сподіваюся, що зможу допомагати їм і в майбутньому.

Спілкувалася Сніжана Калюжна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x