Про перші результати роботи у сфері національно-патріотичного виховання молоді та залучення ветеранів АТО

Про перші результати роботи у сфері національно-патріотичного виховання молоді та залучення ветеранів АТО

Чи залучені ветерани АТО до сфери національно-патріотичного виховання молоді на Черкащині та який стан безпеки у громадах обговорили сьогодні у прес-центрі «Нової Доби».

Керівник проекту Тарас Щербатюк розповів, що Громадська організація «Ветерани війни «Захисники України» має перші результати роботи у сфері національно-патріотичного виховання молоді та залучення ветеранів до формування безпеки у своїх громадах. За його словами робота проводилась спільно з ветеранськими організаціями м. Умань, м. Сміла, м. Чигирин, м. Кам’янка, м. Золотоноша, м. Корсунь-Шевченківський, м. Канів та включала:
– Аналіз місцевих програм та заходів у сфері національно-патріотичного виховання молоді;
– Аналіз програм у сфері безпеки та залучення ветеранів до формування безпеки в регіонах;
– Розробку плану заходів у даних сферах з залучення до їх реалізації ветеранської спільноти.
Низьку якість та фінансування місцевих програм у сфері національно-патріотичного-виховання молоді та безпеки в громадах; відсутність комплексного та системного підходу при вирішенні даних питань та відсутність залучення ветеранів до реалізації даних напрямків роботи в громадах виявили завдяки проведеному аналізу, зазначили учасники проекту.
Щоб змінити існуючий стан роботи з молоддю у сфері національно-патріотичного виховання та формування безпеки, за словами Олександра Бородієнка слід максимально залучати до даного процесу ветеранські організації:

– Не залучення ветеранів до формування та реалізації місцевих програм у сфері національно-патріотичного-виховання молоді є стратегічною помилкою місцевою влади. Ветерани є прикладом патріотизму, тому хто як не вони можуть навчати молодь любити свою країну, зазначив Олександр.
Очеретній Сергій наголосив, що ветерани пройшли війну та знаються на питаннях безпеки:
– Ми готові долучатися процесів безпеки в громадах та охороняти спокій громадян.
Результати дослідження є початком великого довготривалого проекту, який має на меті активізувати ветеранську спільноту більш активно приймати участь у процесах які відбувають на рівні громади та працювати над системним вирішення проблем місцевого значення. Вони сприятимуть соціальній адаптації ветеранів через їх залучення до питань безпеки в громадах, роботи з молоддю та захисту прав вразливих верств населення.
Довідково: Проект реалізується громадською організацією «Ветерани війни «Захисники України» за фінансової підтримки Європейського фонду за демократію

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x