Лісівники створили унікальний пристрій для хімічного догляду (ВІДЕО)

Лісівники створили унікальний пристрій для хімічного догляду (ВІДЕО)

Одним із важливих аспектів у вирощуванні лісу є своєчасний та безпечний догляд за лісовими культурами до п’ятирічного віку, адже необхідно вчасно провести хімічні догляди, щоб позбутися забур’яненості та трав’янистої рослинності. Тож виходячи з власного досвіду та потреб, майстри лісу Шевченківського лісництва Лисянського лісгоспу створили захисну конструкцію, яка дозволяє убезпечити саджанці від потрапляння гербіцидів при здійсненні доглядів. Про це повідомляють в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За словами лисянських лісівників, раніше такі догляди необхідно було провести до того, як розпуститься брунька, аби не нашкодити саджанцям. Нині ж за допомогою такого винаходу термін усіх цих робіт можна подовжити, адже конструкція пристрою захищає саджанці від потрапляння гербіциду, а хімікати розпилюються лише у міжряддя.

За допомогою цієї конструкції хімічні догляди за лісовими культурами можна проводити досить швидко та зручно. Тож нею зацікавилися й інші лісництва Лисянського лісгоспу, ба, навіть й інші лісгоспи Черкащини.

«У Лисянському лісгоспі працюють не просто гарні фахівці, а люди, які з усією відповідальністю ставляться до своєї справи. Наші умільці не лише ремонтують чи відновлюють техніку, а й, як бачимо, майструють власні винаходи, що дозволяють покращити якість лісівничої роботи», ­– говорить директор Лисянського лісгоспу В’ячеслав Шако.

Під час відеозйомки гербіциди не застосовувалися – відео відзнято з метою демонстрації принципу роботи пристрою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x