Полонений моряк листується з учнями рідної школи (ФОТО)

Полонений моряк листується з учнями рідної школи (ФОТО)

На останньому засіданні президентської ради смілянської школи №7 учні отримали листа від полоненого моряка Олега Мельничука. Про це пише сайт Сміла.ua.

Полонений моряк листується з учнями рідної школи (ФОТО)

На останньому засіданні президентської ради школи №7 учні передавали з рук в руки листа від нашого земляка Олега Мельничука, якого він адресував учням цієї смілянської школи. З душевним трепетом підлітки читали короткі рядки від Героя-моряка, який родом із Сміли та вчився у школі №7.

Школярі поважають подвиг та патріотизм Олега Мельничука, напишуть йому відповідь, чекатимуть нагоди передати йому листа і свої малюнки.

Нагадаємо, 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив рейсовий буксир під українськими стягами. Той разом з двома бронекатерами переходив з Одеси до Маріуполя. При виході наших суден з Керченської протоки, росіяни відкрили по них вогонь. В результаті інциденту шестеро українців отримали поранення, один із них нині – в критичному стані. Пізніше, 27 листопада окупанти взяли Владислава Костишина на 60 днів під арешт, як і ще 14 українських моряків. Решті дев\’ятьом, серед яких смілянин Олег Мельничук, суд обрав запобіжний захід 28 листопада. Усі захоплені українці залишилися в СІЗО Сімферополя до 25 січня. Олег Мельничук – командир рейдового буксира \”Яни Капу\”, він родом зі Сміли, де навчався саме у школі №7. У підконтрольному Росії суді окупованого Криму він скористався своїм правом на перекладача з іноземної мови. Військовополонений Олег Мельничук заявив, що не повністю розуміє російську.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x