У Черкасах покажуть музичну казку «Добра Мати Бридкого Каченяти»

У Черкасах покажуть музичну казку «Добра Мати Бридкого Каченяти»

Сьогодні в прес-центрі «Нової Доби» відбулася презентація музичної казки «Добра Мати Бридкого Каченяти», що відбудеться 16 травня у БК імені І.Кулика о 15.00 та 17.00. Творці і організатори мистецької події, розповіли, які причини спонукали їх змінити відомий твір Ганса Андерсена і яким чином цей твір може допомогти сучасним українцям стати кращими і повірити в себе. Спікерами заходу виступили режисер музичної вистави «Добра Мати Бридкого Каченяти» Олександр Бондаренко, композитор музичної вистави «Добра Мати Бридкого Каченяти» Сергій Кулініч, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов, начальник управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Валентина Шепецька та директор ПНЗ «Багатопрофільний молодіжний центр» Черкаської міської ради Світлана Ільченко.

У Черкасах покажуть музичну казку «Добра Мати Бридкого Каченяти»

– Такого заходу в нас ще не було, – відзначила директор ПНЗ «Багатопрофільний молодіжний центр» Черкаської міської ради Світлана Ільченко. – Дуже сподіваюсь, що черкащани оцінять її і будуть задоволені. У заході братимуть участь наші актори, а також запрошені спеціально для казки. Також візьмуть участь бібліотекарі Черкаської обласної бібліотеки для дітей, а також черкаський гурт «Спів братів». Як на мене, це казка про всіх матерів, про любов, здолання всіх перепон і про творчих особистостей, які завдяки матеріниській любові, родині і друзям здолають всі перепони і з бридких каченят стають чудовими особистостями.

За словами директора закладу подібними «каченятами» є і самі творці казки.

У Черкасах покажуть музичну казку «Добра Мати Бридкого Каченяти»

– Останні 5-6 років нашого життя відбувається таке, коли питання добра і зла, перемоги або поразки вирішують надзусилля різних людей. Тому нам хотілося б, щоб ця дитяча казка дала відповіді на ці питання і допомогла об’єднати всіх людей, – відзначив режисер музичної вистави «Добра Мати Бридкого Каченяти» Олександр Бондаренко. – Вона є символічним зразком того, навколо чого варто об’єднуватися без гучних лозунгів, а просто за позивом свого серця.

У Черкасах покажуть музичну казку «Добра Мати Бридкого Каченяти»

– Над цим проектом ми почали працювати десь рік тому, – приєднується до розмови композитор музичної вистави «Добра Мати Бридкого Каченяти» Сергій Кулініч. – Для дітей я пишу взагалі більше 20-ти років. Це досить специфічна творчість. Бо музика для дітей часто стає важливою і для дорослих. Тому головне завдання під час написання цієї казки для мене було уникнути фальші. Думаю, це мені вдалося, а наскільки, нехай оцінюють глядачі і слухачі.

За словами авторів казки, створити її було б неможливо без підтримки міської влади.

У Черкасах покажуть музичну казку «Добра Мати Бридкого Каченяти»

– Існує чудове українське свято День Матері. Рік чи два тому ми вирішили, що будемо його популяризувати, – відзначив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов. – Рік тому ми говорили з закладами, закликали надавати ідеї, пропозиції, про те, як креативно ми можемо до цього підійти. Чи не першими нашу ідею підтримали в ПНЗ «Багатопрофільний молодіжний центр» Черкаської міської ради. Нам принесли сценарій і ми його затвердили. Сам День матері відбудеться 12 травня, але цього дня святкування лише розпочнеться і триватиме тиждень. В рамках цього тижня пройде багато цікавих заходів, серед який особливою подією стане і ця казка. Вважаю, це сприятиме збільшенню поваги до материнства і виховання дітей.

Казка, яку було презентовано сьогодні, стане не єдиним подарунком черкащанам до Дня Матері. 12 травня, о 16.00 розпочнеться святкова хода від площі «Дружба Народів» до Соборної площі. Потім на Соборній площі розпочнеться велика концертна програма, в якій візьмуть участь, дитячі садочки міста та позашкільні. Також родзинкою свята стане участь дитячих оркестрів і хорів з музичних шкіл міста. Планується, що це буде досить масовий захід. Паралельно на площі будуть фотозони, виставки дитячої творчості та багато іншого.

У Черкасах покажуть музичну казку «Добра Мати Бридкого Каченяти»

– Цього року як ніколи ми вирішили до святкування Дня матері і Дня сім’ї, який теж відбудеться на цьому тижні. Бо сімейні цінності дуже важливі і значимі, і це реально та частина, якою сьогодні має займатися і держава, і міська влада, і кожна родина, – начальник управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Валентина Шепецька. – Тому хочемо започаткувати традицію на День Матері проводити святкову ходу. Також у черговий раз хочемо дати дошкільним і позашкільним закладам нашого міста можливість презентувати свою роботу. У святковій ході ми хочемо щоб взяли участь діти зі своїми мамами і татами. Також запрошуємо багатодітні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу міста прийти і теж взяти участь.

Владислав Бедринець

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x