В Монастирищі рятувальники відпрацювали надзвичайну ситуацію в школі

В Монастирищі рятувальники відпрацювали надзвичайну ситуацію в школі

10 травня у Монастирищенській школі-інтернат «Обдарованість» відбувся День цивільного захисту. Під час заходу було проведено практично-тренувальні заняття з евакуації учнів за сигналом «Увага всім!» та гасіння умовної пожежі і порятунок потерпілого. Про це інформує прес-служба ДСНС України в Черкаській області.

Навчальна евакуація – це дієвий засіб захистити дітей від наслідків будь-якої можливої надзвичайної ситуації в закладах освіти. У разі виникнення надзвичайної ситуації дітей охоплює страх та паніка, а якщо дитина знатиме як правильно діяти, це допоможе їй врятуватися. Тому під час навчань виробляється звичка діяти організовано, без паніки. Таким чином, школярі закріплюють знання в галузі пожежної безпеки, засвоюють правила поведінки у разі виникнення пожежі або надзвичайної ситуації.

За умовами тренування персонал школи, повідомивши про пожежу Службу порятунку «101», здійснив евакуацію дітей та за допомогою первинних засобів пожежогасіння розпочав боротьбу з вогнем.

Під час розвідки рятувальники монастирищенської пожежно-рятувальної частини, які оперативно прибули на місце події врятували умовного потерпілого та остаточно ліквідували «пожежу».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x