Українці створили Instagram-сторінку дівчинки, яка загинула в Освенцимі

Українці створили Instagram-сторінку дівчинки, яка загинула в Освенцимі

Що публікувала б єврейська дівчинка за часів Голокосту, якби у неї був Instagram-акаунт? Про це розповідає обліковий запис EvaStories, що ведеться від імені Єви Хейман, яка загинула в Освенцимі 1944 року. Про нього вже говорять видання TheNewYorkTimes, CNN і BBC. Над створенням проекту працювала українська команда за підтримки ізраїльського мультимільйонера Маті Кохаві та його доньки Майї.

Головна героїня – угорська єврейка Єва, яка загинула в часи Голокосту у 13 років. Публікації в акаунті засновані на записах зі щоденника дівчинки, який вона вела останні кілька місяців свого життя. Пізніше за ним видали книгу. Хокаві стверджує, що така робота – це новий спосіб збереження історичної пам’яті.

Сам проект знімали на території України, в основному – у Львові. Його вартість склала 5 мільйонів доларів. Над виробництвом відео працювала українська команда ProductionColorfilm.

– Ми привезли до Львова танк, військові машини та мотоцикли, 150 реконструкторів німецької армії, розвісили штандарти, побудували гетто і зняли художній фільм, який заснований на реальних подіях і розповідає про життя дівчинки на початку Голокосту в Угорщині у форматі instastories. Кампанію в соціальних мережах, спрямовану на те, щоб розповісти молодим ізраїльтянам про Голокост, підтримав особисто Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, – повідомив художник-постановник проекту Володимир Черемис.

Дату, 1 травня, обрали не випадково. Цього дня в Ізраїлі відзначають День катастрофи і героїзму євреїв Європи та Північної Африки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x