Негода на Черкащині спричинила захворювання дерев персика

Негода на Черкащині спричинила захворювання дерев персика

Прохолодна дощова погода на території Черкаської області сприяла ураженню персика хворобою. Кучерявість листків персика досить поширена і характеризується утворенням на гілках потовщених, крихких, з нерівною поверхнею, червонувато-рожевих або янтарно-жовтих листків. Вони швидко обпадають, а плоди на деревах перестають розвиватись і засихають. Уражені пагони викривлюються, потовщуються, набувають жовтуватого забарвлення, а при перших приморозках гинуть.

Для боротьби з хворобою фітосанітари Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області рекомендують зрізати уражені пагони з листям та застосовувати такі препарати, рекомендовані «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні»:

– д. р. трифлоксістробін+флуопірам – Луна сенсейшен 500 (норма 2,5-3,5 мл на 10 літрів води);

– д. р. ципродиніл – хорус 75 WG (норма 2,5-3 г на 10 л води) та інші.

Фунгіцид хорус також використовують для оздоровлення інших кісточкових культур від хвороб: моніліоз, коккомікоз, клястероспоріоз.

Обробітки пестицидами слід проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Обов`язково потрібно попереджати про час і місце обробітку голів сільських і селищних рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x