Читай-но-3. Коли книжки рухаються, загадують загадки і вчать цифрам-кольорам-порам року

Читай-но-3. Коли книжки рухаються, загадують загадки і вчать цифрам-кольорам-порам року

Сторінки-цікавинки Василя Федієнка

Практично на кожній іграшці виробник вказує: розвиваюча. І батьки її купують. Бо хочуть, щоб дитина розвивалася. А от психологи радять з дітьми саме гратися. І так вивчати з ними навколишній світ. Купуючи дитині книжку-гру, ми вбиваємо двох зайців – і граємось з дитиною, і книги любити вчимо.

На одному з книжкових форумів я побачила серію «Сторінки-цікавинки» видавничого дому «Школа». І зовсім ця серія не шкільна, а рекомендована діткам вже від одного року. Ви ж, певно, шукали книжки для най-найменших, як і я?

Я завжди купую для початку одну книжку. І тільки так тестую нову серію на дитині. Якщо книжка сподобалась – купую інші з цієї серії. Найчастіше – всі книжки. Моя Надійка любить останні сторінки в книжках – там, де зображені інші книги цієї серії. І показує, які в неї є, а яких іще нема. Першою з цієї серії, автором якої є Василь Федієнко, стала книжка «Веселі цифри». І – ми вивчили її майже напам’ять, а разом із цим – цифри від 1 до 5. Не напружуючись! Просто читаючи перед сном. У книгах цієї серії багато цікавих рухомих елементів, починаючи від обкладинки. Так, наприклад, на обкладинці книжки «З ранку до ночі», в якій ідеться про пори дня,– годинник із рухомими стрілочками. Всередині, як правило, рухомі елементи на правих сторінках. Читаєш дитині загадку – а коли вона потягне за стрілочку – то побачить відгадку. Дитина не просто слухає і дивиться, а бере участь у читанні. З лівого боку – корисні малюнки. У книзі «Веселі цифри» там, скажімо, намальовано, як показати цифру пальчиками, з чим асоціюється та чи інша кількість – наприклад, 4 лапки у собаки тощо. Важливо, що рухаючи ці елементи, розвиваємо і дрібну моторику. Сторінок у цих книжках небагато, але вони картонні, міцні, тому ризики, що дитина її порве – мінімальні. Відтак, коли дивитесь на ціну, врахуйте, що це не просто книжка, а й гра, і розвиток. Нам – до вподоби.

Читай-но-3. Коли книжки рухаються, загадують загадки і вчать цифрам-кольорам-порам року Читай-но-3. Коли книжки рухаються, загадують загадки і вчать цифрам-кольорам-порам року Читай-но-3. Коли книжки рухаються, загадують загадки і вчать цифрам-кольорам-порам року

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x