Завтра на Черкащині потеплішає, проте дощова погода збережеться

Завтра на Черкащині потеплішає, проте дощова погода збережеться

Чергування атмосферних фронтів та областей підвищеного атмосферного тиску обумовило нестійку погоду на початку травня. По всій області пройшли дощі різної інтенсивності і лише у південно-західних районах суттєвих опадів не було. Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Температурний режим виявився найбільш холодним після 2016 року. При цьому, за останні 30 років спостережень найбільш теплий початок травня був у 2018 році, коли середньодобова температура була 19-21°, що на 6-7° вище норми, і більше відповідала середині липня.
Фронтальні розділи, що зараз кружляють над центральною Україною і загострюються в денні години за рахунок конвективних процесів, продовжують утримувати нестійку погоду на Черкащині.

У вівторок теж збережеться нестійка погода, проте буде тепло +20+25º.

Ночі ще лишатимуться прохолодними – 8-10º, що негативно впливає на ріст та розвиток теплолюбних культур. Такі «стрибки» тепла та холоду, значні температурні контрасти почастішали за останні 10 років.

Наприкінці тижня циклон з Балкан організує на Черкащині чергову порцію значних дощів, після чого температурний фон знизиться на 2-5º.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x