За чотири місяці на Черкащині надали майже 147 тисяч адмінпослуг

За чотири місяці на Черкащині надали майже 147 тисяч адмінпослуг

Через Центри надання адміністративних послуг області у січні-квітні цього року черкащани отримали майже 147 тисяч адміністративних послуг. Це у півтора раза більше ніж за аналогічний період минулого року, інформують у Департаменті регіонального розвитку ОДА.

Тут відзначають, що все більше громадян звертається саме до ЦНАП, а не до суб’єктів надання таких послуг. Адже ЦНАП – це відкритість та прозорість, прийом відвідувачів без обідньої перерви, в окремі дні – до восьмої вечора, а також надання максимальної кількості послуг в одному приміщенні.

– Значне зростання кількості наданих послуг через ЦНАП відбулося насамперед за рахунок відкриття Центрів надання адмінпослуг при об’єднаних територіальних громадах, – каже заступник директора Департаменту регіонального розвитку ОДА Василь Стеценко. – Тепер тут з’явилася можливість отримати послуги територіальних підрозділів центральних органів влади. Зокрема з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі картки та закордонного паспорта, видачі витягу та довідки з Державного земельного кадастру, послуг з реєстрації актів цивільного стану.

Окрім того, посадовець нагадав, що в області діє Єдиний регіональний Портал адміністративних послуг https://admin-portal.ck.gov.ua. Наразі тут розміщена інформація про 390 послуг, з яких 90 можна замовити онлайн, через інформаційні ресурси міністерств, дізнатися перелік документів, необхідний для отримання послуг, місце та способи їх отримання, нормативно-правові акти, якими регулюється надання послуг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x