Як призначатимуть субсидію на наступний період: Департамент соцзахисту пояснює механізм

Як призначатимуть субсидію на наступний період: Департамент соцзахисту пояснює механізм

Станом на кінець квітня в області 193,7 тисяч сімей одержували субсидію. Середній її розмір в цьогорічному березні становив 1 885 грн. Про це інформують в Департаменті соціального захисту населення ЧОДА. Там розповідають: родини, які звернулися за субсидіями з початку року, а їхня кількість сягає близько 25 тисяч, мали змогу отримати субсидію в грошовій безготівковій формі – шляхом монетизації. Сім’ї ж – отримувачі субсидії з початку опалювального періоду – починаючи з лютого цього року отримували субсидії в готівковій формі.

Для своєчасної виплати готівки за квітень до 20 травня Міністерству соціальної політики передали реєстри на 148,7 тис. осіб. Сума нарахувань становить майже 130 млн грн.

Призначення субсидії на наступний період у травні 2019 року встановлюється відповідно до квітневої постанови КМУ. У межах неї цьогоріч із 1 жовтня запроваджують механізм надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, а також внесли зміни до порядку надання субсидій, які набули чинності з 1 травня 2019 року.

У травні 2019 року житлова субсидія призначається на наступний період домогосподарствам, які одержували субсидію в попередньому періоді (незалежно від того, в якій формі отримували) і в яких відсутня заборгованість зі сплати послуг. Її нараховують у грошовій готівковій формі без подання нових бланків заяви й декларації.

Житлова субсидія на наступний строк призначається в готівковій формі також громадянам, які одержували субсидію в грошовій готівковій формі й у них наявна заборгованість. Водночас, які не змогли вчасно отримати житлову субсидію в АТ «Ощадбанк» в готівковій формі у зв’язку з тим, що перебували в складних життєвих обставинах, спричинених інвалідністю, віком, станом здоров’я.

Директор Департаменту Руслан Чикало зазначає, що повторно в травні із заявою та декларацією повинні звернутися:

орендарі житла;
внутрішньо переміщені особи;
домогосподарства, яким субсидію призначили не на всіх зареєстрованих осіб;
особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства;
домогосподарства, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
якщо в складі домогосподарства або в родині члена домогосподарства відбулися зміни протягом останнього року.
– Стосовно осіб, які вперше звертаються за субсидією, то її призначають в грошовій безготівковій формі на підставі декларації та заяви, де необхідно зазначити номер мобільного телефону, – каже Руслан Олександрович. – За заявою одержувача субсидії, якому її надають в грошовій готівковій формі, виплата субсидії може здійснюватися в грошовій безготівковій формі. При цьому в заяві обов’язково необхідно зазначити номер мобільного.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x