Виготовляємо Ловець снів: майстер-клас від «Нової Доби» (ВІДЕО)

Виготовляємо Ловець снів: майстер-клас від «Нової Доби» (ВІДЕО)

Ви погано спите і вас мучать кошмари? Чи, може, у когось із ваших близьких планується свято, а ви не знаєте, що їм подарувати? Ми пропонуємо зробити власноруч стародавній індіанський талісман – ловець снів! За переказами, ловець затримує погані сновидіння і пропускає лише дуже хороші сни. Крім того, амулет також може стати і чудовою прикрасою для спальні. Як зробити ловець снів своїми руками розкаже і покаже наша майстриня Сніжана Калюжна.

Вам знадобиться:
Будь-який дерев’яний обруч. Ідеальним варіантом може стати вербовий прутик, скручений в кільце діаметром близько 15 сантиметрів (можна і більше). Довгий шкіряний шнур, який можна замінити декоративним тканинним шнурком або тасьмою, смужками шкіри або цупкими нитками. Найкращими будуть нитки з натуральних матеріалів. Великий бісер або намистини. Під час роботи можна використовувати будь-які дрібнички: намистини, бісер, різні дзвіночки, ґудзики тощо. Кілька пір’їн. Клей. Бажано прозорий і обов’язково такий, що швидко висихає. Канцелярський ніж або ножиці, голка.

Виконання:
Скрутіть із вербовної гілки коло, або ж скористайтеся готовим, якщо є. Візьміть нитку, оберніть її навколо обруча, протягніть в петлю, що утворилася, а потім міцно затягніть. Продовжуйте плести перший ряд по всьому обручу, створюючи тим самим основу для майбутньої павутини. Закінчіть перший ряд. Зробіть подібні напіввузли на рівних відстанях по всьому обручу. Заплетіть другий ряд. Зробіть такий же напіввузол, але цього разу оберніть його не навколо обруча, а навколо самої нитки на рівні першого ряду. Плетіть по колу, як зазначено вище, доти, поки в центрі майже не залишиться вільного місця. Останній вузол зав’яжіть повноцінним, після чого відріжте кінці нитки і змастіть вузол тонким шаром клею. Відріжте кілька разів по 30 сантиметрів шнура і зав’яжіть відрізки, щоб потім розмістити на них пір’я та інші прикраси.
Кріплення. Відріжте ще шматочок шнура і протягніть його крізь обруч зверху. Шнур поверніть таким чином, щоб вузол був знизу. Отриману петлю складіть навпіл і зробіть вузол біля обруча. На складену петлю просмикніть намистинку або великий бісер і зробіть ще один вузол, щоб вона трималася. Ловець снів готовий. З цього моменту ваш сон буде під охороною, і ніякі жахи не потраплять у ваші сновидіння. Приємних ночей!

Гарного настрою, нехай усе вдається!

Ідейний натхненник проекту: головний редактор «Нової Доби» Тетяна Очеретяна.
Знімання і монтаж: Дар’я Роженкова.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x