Торік підприємства області освоїли понад 11 млрд грн капітальних інвестицій

Торік підприємства області освоїли понад 11 млрд грн капітальних інвестицій

У 2018 р. підприємства та організації області за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 11,1 млрд грн капітальних інвестицій, що становить 1,9 % загальнодержавних вкладень. У розрахунку на одну особу освоєно 9 184,2 грн капітальних інвестицій. Про це повідомляють у ГУ статистики в Черкаській області.

Найвагомішу частку капітальних інвестицій (98,3 % загального обсягу) освоєно у матеріальні активи, з яких у машини, обладнання, інвентар і транспортні засоби – 54,9 %. У будівлі та споруди інвестовано 38,9 % усіх інвестицій, у тому числі у житлове будівництво – 7,9 % (874,9 млн грн).
Основним джерелом фінансування інвестицій залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 76,2 % усіх інвестицій області. За рахунок коштів державного та місцевого бюджетів освоєно 12,5 % капітальних інвестицій, населенням на будівництво житла інвестовано 4,0 %.

Серед видів діяльності найбільшу частку (35,1 %) усіх капітальних інвестицій було освоєно підприємствами сільського, лісового та рибного господарства. Підприємствами промисловості вкладено 29,0 % загальнообласного обсягу капітальних інвестицій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x