Черкаський обласний ляльковий театр отримав новий автобус

Черкаський обласний ляльковий театр отримав новий автобус

Відсьогодні Черкаський обласний академічний театр ляльок із новеньким автобусом. Ключі від шістнадцятимісного пасажирського мікроавтобуса Hundai передали шоферу театрального колективу. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Придбали довгоочікуваний транспорт коштом обласного бюджету. На це спрямували майже 1,3 млн грн. Ініціатором оновлення театрального автобуса став голова ОДА Олександр Вельбівець. Підтримали його й депутати обласної ради, каже директор-художній керівник Черкаського академічного театру ляльок Черкаської обласної ради Любов Величко.

– Акторський колектив нашого театру запрошують фестивалі з усієї України та далеко за її межами, – додає вона. – Втім, через відсутність транспорту, часто не могли виїхати на фестивалі всеукраїнського, європейського та світового рівнів. Нині ж маємо власний транспорт на заміну старому автобусу, який уже морально застарів. Таке оновлення важливе не тільки для нас, а й для наших маленьких глядачів, які чекають на наші вистави не лише в Черкасах, а й далеко поза межами області. Бо ми даруємо щастя цим діткам, які потім будуть розбудовувати нашу Україну.

Нині працюють в театрі 14 акторів. За рік вони дають до 680-700 вистав. Крім того, відвідують практично всі фестивалі в Україні, часто відвідують закордонні.

– Наш театр вважають одним із кращих в Україні, – каже Любов Григорівна. – Ми перші з-поміж обласних центрів отримали звання академічного, якщо не рахувати Києва, що свідчить про визнання на державному рівні та серед наших колег. У нас у планах оновлення репертуару. Не зважаючи на те, що нові декорації та костюми обходяться нам не дешево. Нині даємо і вистави для дорослих. Зокрема «Наталку Полтавку», «Вдови», «Квартет». І ми раді, що вони також мають попит.

Цьогоріч на початку вересня колектив театру проводить власний фестиваль «Мереживо казкове». Сюди прибудуть більше десятка провідних лялькових театрів України. Це не тільки яскраві вистави для дітей, а й обмін досвідом, залучення нових ідей, розвиток для всіх залучених, підсумовує Любов Величко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x