Як боротися з вовчком

Як боротися з вовчком

Існує безліч різноманітних хімічних засобів, які певною мірою допомагають успішно боротися з вовчком. Як правило, вони поділяються на протруйники (речовина, якою отруюють привабливу для вовчка їжу) та готові засоби (різнокольорові гранули, що мають форму зерна).

* В нору комахи заливають водний розчин прального порошку або рідини для миття посуду. Комаха або гине, або вилазить на поверхню, де її можна знищити. Ефективний метод, але він потребує багато часу й терпіння.
* Подрібнити яєчну шкаралупу і змішати з олією. Під час саджання розсади покласти в кожну ямку по 1 ч. л. суміші.
* 400 г лушпиння та відходів цибулі залити 10 л теплої води і дати настоятись 4–5 днів. Перед використанням настій розводять водою у співвідношенні 1:5. Цією рідиною поливають рослини двічі-тричі на день протягом тижня.
* 2 кг курячого посліду ретельно перемішують у 10 л води. Додають ще 40 л води і поливають рослини.
* Під час саджання в кожну ямку вкидають подрібнені стебла хризантем, полину, чорнобривців, цибулевого лушпиння чи зубчик часнику.
* Кожну рослину висаджують усередину пластикової пляшки, в якої відрізають низ і верх. Цей циліндр треба закопати так, щоб нижня частина розміщувалася на 20 см нижче від поверхні, а верхня – на 5 см вище.
* Уздовж ходу капустянки закопати пляшку з-під шампанського так, щоб її отвір був під землею на глибині 3 см. Дно пляшки має бути опущене на 30º. В саму пляшку наливають 30–50 мл смаженої олії або пива. Через 5–7 днів пастку викопують і звільняють від комах.
* Високо підгортати рядки, утворюючи рівчаки в міжряддях. В них засипати змочені гасом пісок, тирсу чи попіл. Такі канавки з наповненням роблять і навколо парників.
* Над ходом вовчка в кінці травня – першій половині червня кладуть тонкий металевий лист (1*1 м) і залишають на 2–3 тижні. Якщо погода сонячна, під ним, на глибині 15–20 см, з’явиться гніздо вовчка з яйцями або личинками.
* У вересні викопують ями глибиною 60–80 см і засипають їх гноєм. У них шкідник мігрує на зимівлю. Взимку в морозні дні гній викидають із ям і розтрушують по городу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x