У Черкасах запланували виділити 5 млн на оздоровлення дітей

У Черкасах запланували виділити 5 млн на оздоровлення дітей

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов сьогодні під час прес-конференції в прес-центрі «Нової Доби» розповів про те, що робить міська влада для підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії
у 2019 році.

– Міська влада робить все можливе для забезпечення виконання завдань, які ставляться перед нами Президент України та Кабінет Міністрів України. – відзначив Сергій Воронов. – Влітку 2019 року оздоровлення та відпочинок категорійних дітей м. Черкаси організовується та проводиться відповідно до Закону України від 04.09.2008 № 375-VI «Про оздоровлення та відпочинок дітей та молоді» та рішення Черкаської міської ради від 13.05.2016 № 2-576 «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.12.2015 № 2-25 «Про затвердження міської Програми оздоровлення та відпочинку дітей та молоді м. Черкаси на 2016-2020 роки».

Бюджетом м. Черкаси на реалізацію оздоровчої кампанії в 2019 році заплановані кошти в сумі 5 млн. 122 тис. 464 грн., що на 100 тис. грн. більше ніж у 2018 році.

Закупівля 671 безкоштовних відпочинкових путівок для категорійних дітей м. Черкаси на узбережжя Чорного моря проводиться шляхом проведення конкурсних торгів в системі «Прозоро». Станом на 13.05.2019 року в системі «Прозоро» розміщена інформація про переможця конкурсних торгів – дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Веселка» (Херсонська обл., м. Скадовськ).

Відділ сім’ї та молоді департаменту освіти та гуманітарної політики розпочинає 20 травня 2019 року прийом документів від батьків категорійних дітей (діти-сироти, діти учасників АТО, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, творчо обдарованих дітей, діти внутрішньо переміщених осіб) та організовує направлення груп до місця відпочинку та у зворотньому напрямку.

Батькам необхідно звертатися за адресою: м.Черкаси, вул.Гоголя 251, к. 106, тел. для довідок 54-49-93, 56-60-18.

Крім вищезазначеного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації також здійснює закупівлю путівок на оздоровлення категорійних дітей Черкаської області і розподіляє їх між районами і містами Черкаської області.
В 2019 році надано 136 путівок для оздоровлення категорійних дітей в ПП «Фортеця – Тур» (смт. Сергіївка, Білгород-Дністровський р-н., Одеська обл.). Діти оздоровлюються протягом червня-липня 2019 року.

В 2018 році для проведення літньої оздоровчої кампанії було залучено 600 тис. грн. позабюджетних коштів, а в 2019 році планується залучити не менше ніж 700 тис. грн. позабюджетних коштів.

Влітку 2019 року планується робота 24 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку (в 2018 році працювало 23 заклади) – пришкільні табори, наметовий табір «Юний моряк», табір з денним перебуванням спортивного профілю «Старт» позаміські табори «Україна», «Мрія», «Дніпровець», «Дахнівська Січ».

В цих таборах діти не лише відпочивають, а й розкривають свої спортивні та творчі здібності. З дітьми працюють педагоги та тренери з різних видів спорту міських спортивних шкіл, позашкільних навчальних закладів.

В 2018 році відновив повноцінну роботу колишній дитячий табір «Орлятко», який повноцінно не функціонував впродовж багатьох років. Роботу табору спрямовано на розвиток національного виховання, відродження традиційних українських звичаїв та традицій. Навіть назва табору – «Дахнівська Січ» відображає національно-патріотичний напрямок роботи табору.

В 2019 році в м. Черкаси налічується 25 498 дітей шкільного віку. Надання оздоровчих та відпочинкових послуг дітям шкільного віку будуть здійснювати, як департаменти, управління, відділи, установи Черкаської міської ради так і підприємства та організації різних форм власності м. Черкаси (профспілкові комітети і т.п.). Планується забезпечити оздоровленням та відпочинком близько 19 500 дітей (13 500 дітей шкільного віку буде забезпечено відпочинковими послугами та 6000 – оздоровчими послугами), що становитиме 76% дітей від загальної чисельності дітей шкільного віку (в 2018 році було забезпечено відпочинком та оздоровленням близько 72% дітей шкільного віку).

Крім вищезазначеного хотілося б зауважити, що невирішеною загальнодержавною проблемою залишається відсутність путівок на оздоровлення для дітей застрахованих осіб, які надавалися Фондом соціального страхування до 2015 року. Вирішення цієї проблеми дало б нам змогу збільшити кількість дітей шкільного віку охоплених послугами з оздоровлення та відпочинку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x