«Літня» субсидія. Кому точно її не призначать?

«Літня» субсидія. Кому точно її не призначать?

Право на допомогу виникне лише в разі погашення заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, інформують у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

Постанова Кабміну No373 передбачає певні зміни в порядку призначення субсидій. Зокрема, визначили категорії громадян, яким у травні слід звернутися із заявою та декларацією про доходи в управління соціального захисту, щоб призначили «літню» субсидію.

А в якому випадку житлову субсидію можуть не призначити?

«Якщо сім’я, маючи субсидію, не сплачувала за ЖКП і утворилася заборгованість, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 гривень)», — пояснює заступник директора департаменту-начальник управління соціальної допомоги та компенсаційних виплат Катерина Бінусова.

Порядком передбачено: якщо заборгованість прострочена на один місяць і більше, а борг понад 340 гривень, така родина не матиме права на житлову субсидію на наступний період. Право виникне лише в разі погашення заборгованості або документального укладення договору про її реструктуризацію. Борги за квітневу комуналку не братимуться до уваги при перепризначенні субсидії у травні. Погасивши заборгованість, така сім’я повторно має подати заяву та декларацію. Зауважу, що домогосподарствам-боржникам призначатимуть субсидію лише в безготівковій формі.

Усім іншим сім’ям вона надаватиметься у готівковій формі. Пенсіонери отримуватимуть субсидію готівкою через Пенсійний фонд та Укрпошту, ті, хто ще не на пенсії, — через Ощадбанк.

Якщо сума призначеної житлової субсидії перевищуватиме 5 тисяч гривень на місяць, її виплата також здійснюватиметься у грошовій безготівковій формі через Ощадбанк.

За бажанням одержувача субсидії, якому вона надається у грошовій готівковій формі, виплата субсидії з наступного місяця може здійснюватися у грошовій безготівковій формі на підставі відповідної заяви, поданої до структурного підрозділу з питань соцзахисту, в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x