Чи є російська пропаганда у політичному процесі на Черкащині?

Чи є російська пропаганда у політичному процесі на Черкащині?

Відповіді на питання: «Як фактор російської пропаганди та дезінформації вплинув на хід президентської виборчої кампанії в Україні в цьому році? Чи буде цей вплив під час найближчих парламентських виборів? Як виборцям розпізнавати дезінформацію та уникати її впливу?» шукали учасники круглого столу, що відбувся сьогодні в прес-центрі «Нової Доби».

Чи є російська пропаганда у політичному процесі на Черкащині?

Про інтенсивність впливу російських медіа, ситуацію навколо транзиту парафій з УПЦ МП до Православної церкви України та шляхи та методи протидії маніпулюванню (використання засобів штучного інтелекту, таргетування, нейролінгвістичного програмування (використання методів маніпулятивної риторики), фейків, датабаз і ботоферм) розповів голова Черкаського КВУ Максим Михлик.

– Дуже часто люди, яких стосується оцінювання, ставляться до такого дослідження насторожено, – наголосив Максим Михлик. – Натомість для нас це не спроба «очорнити» імідж того чи іншого депутата, а інструмент, який можна використати. Перш за все переглянути слабкі сторони, побачити, власні недоопрацювання та поліпшити свою діяльність.

Чи є російська пропаганда у політичному процесі на Черкащині?

Експерти КВУ під час виборів Президента України активно моніторили ситуацію з втручанням російської пропаганди та дезінформації у виборчу кампанію, проводили інформаційну кампанію та спеціалізовані навчання з кібер-гігієни для членів виборчих комісій.
Під час круглого столу також озвучили питання загроз проведенню демократичних, чесних виборів Президента України та позачергових виборів до Верховної Ради в Черкаській області та підбили підсумки проекту «Атестація місцевих депутатів» за 2018 рік.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x