Три комунальних пляжі і один приватний готові до купального сезону у Черкасах

Три комунальних пляжі і один приватний готові до купального сезону у Черкасах

1 червня розпочнеться купальний сезон. Готовність міських пляжів приймати відпочивальників перевірила спеціальна комісія. Про це інформують в прес-службі Держпродспоживслужби.

До складу комісії увійшли працівники управління цивільного захисту департаменту ЖКК, відділу екології, управління інспектування, представників МНС, КУ «Черкаська міська аварійно-рятувальна служба», КП «Дирекція парків» та відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області. Комісія побувала на трьох комунальних пляжах ( «Соснівський-1», «Казбетський», «Митницький») та чотирьох приватних зонах відпочинку населення та гостей міста.

Місця відпочинку перевіряли на наявність рятувальних постів, сміттєвих урн, туалетів, буйків, роздягалень та загальний санітарний стан. Під час перевірки встановлено, що на комунальних пляжах міста та на приватній зоні відпочинку ТОВ «Берег-2007» («Бочка») роботи щодо підготовки пляжів до купального сезону проводяться активно. Тут водолази провели обстеження річкового дна, взяті на дослідження проби води і піску. На місцях відпочинку встановлені парасолі, тенти), сміттєві урни, туалети і роздягальні. До початку купального сезону ще буде проведено рекультивацію піску.

На приватних прибережних зонах відпочинку ТОВ «Ваїс» (пляж «Живчик»), Парк розваг «Рив’єра», ТОВ «Строй Центр-2000» підготовчі роботи не розпочиналися. Упродовж декількох останніх сезонів пропозиції служби щодо проведення оздоровчих заходів на орендованих ними територіях, не виконувались. Міською владою дозволи на роботу вказаних пляжів не надавались.

За результатами комісійної перевірки Черкаське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області направлена інформація міському голові, надано в Управління цивільного захисту департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради проект «Акту перевірки місць масового відпочинку людей на водних об’єктах (міських пляжів) до купального сезону» та пропозиції щодо виявлених недоліків для усунення їх до початку купального сезону. Також направлений лист в КП «Дирекція парків» про санітарний стан та готовність комунальних пляжів міста до роботи в літній період.

Виконання пропозицій знаходиться на контролі Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x