Про депутатів-двієчників розповів голова Черкаського КВУ

Про депутатів-двієчників розповів голова Черкаського КВУ

Під час круглого столу, що відбувся в прес-центрі «Нової Доби» підбили підсумки проекту «Атестація місцевих депутатів» за 2018 рік.
Дослідження відбувалося за двома показниками: об’єктивне та експертне.

На першому етапі активісти КВУ оцінювали депутатів за стандартним набором характеристик: чи є їхня біографія на сайті, чи звітують перед виборцями, чи відвідують засідання і депутатські комісії.
До другого етапу були долучені 15 експертів із громадського середовища.

– Варто наголосити, що депутати стали краще комунікувати із виборцями. Зокрема, проводити частіше звіти. Частково це пов’язано із президентською кампанією, оскільки такі звіти проводились із залученням кандидатів, – розповів голова Черкаського КВУ Артур Чемирис. Окрім того, експерт наголосив, що 40 із 42 місцевих депутатів зареєстровані у Фейсбуці. Тож доносити свої потреби виборці можуть і в соцмережах. Не мають власних акаунтів лише Микола Мирза та Василь Соломаха.

За наслідками дослідження більшість депутатів стали «трієчниками», отримавши низькі оцінки від експертів. Четвірку від громадського сектору отримав лише депутат міськради від Партії вільних демократів Олександр Згіблов. П’ятірку не отримав жоден.
Проте п’ятеро депутатів фінішували із двійками – це Олександр Дишлюк, Руслан Лола, Сергій Тищенко, Віталій Мевша та Руслан Петрик.

– Віталій Мевша майже не відвідує депутатські комісії. І на це є об’єктивна причина – його служба за контрактом. Водночас він має депутатські зобов’язання і повинен їх виконувати, – зазначив Артур Чемирис.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x