У Черкасах обговорювали запровадження змін в екологічному законодавстві

У Черкасах обговорювали запровадження змін в екологічному законодавстві

«Запровадження змін в екологічному законодавстві, що базується на угоді про асоціацію між Україною та Європейським союзом». Науково-практичний семінар під такою назвою відбувся у Черкасах. Його організували обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги, група компаній ТОВ «ТрімСтар» та ТОВ «НТЛЦ «ТрімЕко» за сприяння обласної державної адміністрації. Мета – забезпечення реалізації завдань Стратегії розвитку Черкаської області на період 2015-2020 роки, Обласної програми охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки, Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», «Про стратегічну екологічну оцінку».

Відкрили роботу семінару перший заступник голови облдержадміністрації Т. Висоцький та голова Черкаської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги Н. Фоміна.

Про сучасні екологічні вимоги з урахуванням Законів України «Про стратегічну екологічну оцінку», «Про оцінку впливу на довкілля», процедуру отримання дозволу на викиди після прийняття зазначених законів, актуальні питання та проблеми при дотриманні законодавства в сфері екології розповів представник Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації та управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу.

Заступник начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Н. Видра у своєму виступі зупинилася на основних вимогах санітарного законодавства при плануванні та забудові населених пунктів, актуальних питаннях дотримання нормативних розмірів санітарно-захисних зон від об’єктів, що чинять негативний вплив на середовище життєдіяльності людей, та житловою забудовою або прирівняних до неї об’єктів.

Під час семінару його учасники активно обговорювали проблемні питання, надавали відповіді на запитання присутніх.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x