Обдаровані діти Корсунщини отримали відзнаки

Обдаровані діти Корсунщини отримали відзнаки

У закладах освіти Корсунь-Шевченківського району виховують учнів-інтелектуалів, творчих особистостей і спортивно загартовану юнь. 15 травня відділ освіти Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації відзначив та нагородив учнів, які у 2018–2019 роках прославили район високими навчальними досягненнями, науковими дослідженнями, творчими та мистецькими здобутками і вагомими спортивними результатами.

Учнівські колективи закладів освіти стали учасниками та переможцями більш ніж у 50 інтелектуальних та творчих конкурсах різних рівнів. Маємо 20 переможців обласних учнівських олімпіад із 11 навчальних дисциплін, 9 – конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН, 8 – нагороджені грамотами Черкаського центру роботи з обдарованими учнями за дослідницьку роботу. Нам особливо приємно відзначити тих, хто своєю працею, розумом, творчими здобутками принесли славу району, ступили на першу сходинку свого зоряного обрію, показали глибокі та міцні знання на обласних та всеукраїнських олімпіадах і конкурсах.

Юлія Решетняк, учениця 8 класу Корсунь-Шевченківської гімназії, стала переможцем Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури в Кропивницькому, виборола ІІ місця у фінальному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т. Шевченка та в обласному етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені П. Яцика (вчитель – Лідія Савченко). Ілля Кириленко (10 клас), Юрій Бондар (11 клас гімназії), Дмитро Бондаренко (10 клас ліцею), Юлія Король (9 клас ЗОШ №5), Інна Ткаченко (10 класу Сухинівського НВК) – переможці двох обласних олімпіад з базових навчальних дисциплін (вчителі – Наталія Пивоварова, Олексій Калініченко, Ірина Носаченко, Валентина Ткаченко, Ольга Шершнєва, Леонід Лавренчук, Руслан Хлепітько, Наталія Ткаченко, Тетяна Медвідь). Маргарита Ярошенко, учениця 10 класу гімназії, виборола І місце в обласному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т. Шевченка; ІІ місце в обласному етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені П. Яцика та була учасником фінальних етапів; ІІ місце в обласній олімпіаді з французької мови (вчителі – Ірина Ведмідь, Тетяна Цимбалюк). Єгор Сугулов, учень 10 класу ЗОШ №1, посів ІІ місце в обласній олімпіаді з інформаційних технологій (вчитель – Богдан Кулик) та ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН (секція математики, вчитель – Володимир Морозюк). Діана Панасенко, учениця 10 класу, посіла І місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт «Мирний космос» (секція «Астрономія та астрофізика») та два ІІІ місця в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН (секція аерофізики і космічних досліджень та секція експериментальної фізики, вчитель – Дмитро Антонов).

36 обласних призових місць, 42 всеукраїнські та 18 міжнародних перемог здобули вихованці районного центру дитячої та юнацької творчості в мистецьких конкурсах, виставках, фестивалях.

А вихованці дитячо-юнацької спортивної школи в обласних змаганнях посіли 134 перших, 171 других і
418 третіх місць. Тренери дитячо-юнацької спортивної школи підготували 32 переможців чемпіонатів України та Всеукраїнських змагань, 56 срібних призерів, 45 володарів бронзових медалей, а з чемпіонатів Європи привезли 1 золоту та 1 бронзову медалі.

За підсумками 2018 року, в обласному конкурсі-огляді в номінації «Краща дитячо-юнацька спортивна школа» учнівський і педагогічний колективи Корсунь-Шевченківської комплексної дитячо-юнацької школи вибороли ІІ місце.

За результатами навчального року маємо приємність відзначити кращих із кращих учителів, керівників гуртків, спортивних тренерів.

Традиції проведення свята обдарованих і талановитих дітей – більше як 10 років. Вона започаткована справжніми патріотами, які розуміють важливість підтримки юного покоління, – народним депутатом Геннадієм Бобовим та заслуженим працівником освіти України, начальником відділу освіти 1994–2011 років Валерієм Кочегурою.

Розуміючи важливість підтримки талановитих дітей, Геннадій Борисович щороку сприяє нагородженню переможців обласних і всеукраїнських олімпіад, конкурсів, змагань. І цього року 31 дитина отримала грошову винагороду та листи-подяки від народного обранця.

Від імені керівників закладів освіти Корсунщини, здобувачів освіти та їхніх батьків хочу висловити вдячність за постійну підтримку розвитку талановитих дітей. Адже, маємо надію, що саме наші діти в майбутньому обов’язково вплетуть у національний вінок досягнень і перемог цвіт свого таланту!

Оксана Грушевська, начальник відділу освіти

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x