У Черкасах зібралися науковці-мовознавці

У Черкасах зібралися науковці-мовознавці

V Міжнародна наукова конференція «Лінгвалізація світу» відбулася сьогодні в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Про це «Нова Доба» дізналася в ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Проведення такого заходу вже стало щорічною традиційною подією. Цьогоріч конференція об’єднала науковців із різних куточків України (Донецька, Львова, Києва, Умані, Луганська, Черкас) та світу. Загалом у конференції зголосилися взяти участь науковці майже з 30-ти міст України. Зокрема учасником заходу став почесний гість із-за кордону – професор Мюнстерського університету (Німеччина) Лінхард Легенхаузен. На жаль, не всі змогли приїхати через ситуацію в країні.

На початку пленарного засідання з вітальним словом виступили: організатор заходу, завідувач кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Ганна Мартинова, проректор із наукової роботи Ніна Тарасенкова й директор Навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій Ігор Погрібний.

Студенти мали змогу побачити презентації та послухати доповіді науковців в царині лінгвістики, а також дізнатися про здобутки українського і світового мовознавства.

– Сьогоднішня конференція – вияв єдності, солідарності в цей складний для України час. Ми завжди намагалися урізноманітнити захід художньою частиною. Цього року запросили гурт «Жива музика», який очолює Анатолій Рибак, – розповідає організатор заходу Ганна Мартинова. Музиканти потішили всіх присутніх українськими піснями.

До початку конференції видано збірники з доповідями учасників. Також сформовано рекомендації для апробації дослідницьких робіт. Загалом організатори дуже вдячні всім, хто зміг приїхати і представити свої праці, оскільки для науковця вкрай важливо, що скажуть про його дослідження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x