Як правильно фарбувати

Як правильно фарбувати

* Обираючи фарбу, звертайте увагу на вид металу, з яким працюватимете. Для звичайного чорного заліза найкраще підійдеалкідна ґрунтовка з вмістом хроматів або фосфатів цинку. Трохи дешевше, але з невеликою втратою якості, обійдеться масляна фарба.
* Не забувайте, що 70 % якості фарбування залежить від підготовки. Не ігноруйте поради, вказані на банці з фарбою, і очистьте поверхню від залишків бруду, іржі та старої фарби за допомогою щітки, наждачного паперу й гарячого мильного розчину.
* Найрадикальніший спосіб підготовки металу до фарбування: паяльна лампа або киснево-ацетиленова горілка. В полум’ї фарба згорить, а іржа відшарується.
* Пензликом працюють з невеликими виробами або такими, що мають складну конфігурацію. Фарбу наносять у 2–6 шарів. Що складніша поверхня, то більше шарів потрібно наносити і тонші вони мають бути.
* Якщо потрібно пофарбувати великі пласкі поверхні, краще скористайтеся валиком. Фарбу для таких робіт розбавляють розчинником у співвідношенні 9:1. Спочатку пензликом зафарбовують кутки і краї, а потім валиком – основну площу.
* Незалежно від способу фарбування, кожен наступний шар потрібно наносити не раніше, ніж через 30 хв і не пізніше, ніж через 3 год.
* Використовуючи оліфу як ґрунтовку-просочувач, варто переконатися, що вона повністю висохла.
* Тонувальні лаки потрібно постійно перемішувати, щоб отримати однорідне за кольором і фактурою покриття. Пігментна частина доволі важка і швидко осідає на дно.
* Дерево завжди фарбують лише вздовж волокон.
* Кольоровий лак втирають у поверхню потроху, безперервними рухами зі значними зусиллями, щоб не було стиків.
* Якщо поверхню фарбуєте вперше, після висихання потрібно ретельно зачистити її шкуркою, видаливши ворс, що підніметься. Після цього виріб витирають вологою ганчіркою і знову фарбують.
* Торці дошок і брусів обробляють особливо ретельно, оскільки волога починає проникати у виріб саме звідси.
* Матові фарби потрібно постійно розмішувати, щоб важка матуюча добавка не осідала на дно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x