Продукти, якими можна замінити шкідливу їжу

Продукти, якими можна замінити шкідливу їжу

Немає нічого поганого в тому, щоб зрідка побалувати себе чіпсами або попкорном. Однак, якщо тяга до шкідливої їжі стає постійною, то її слід замінити чимось корисним. Про корисні й смачні замінники – читайте далі в матеріалі.

Банани замість морозива. Ні для кого не секрет, що фрукти корисніші від морозива. Якщо хочеться чогось холодного, але морозиво не підходить – для вас рецепт із замороженим бананом. Стиглий фрукт потрібно очистити і заморозити у фользі. Після того, як він замерзне, покласти в блендер разом із йогуртом. Перемішайте – і фруктове морозиво готове.

Горіхи замість чіпсів. Одна жменя горіхів у день допоможе поліпшити здоров’я, чого точно не можна сказати про чіпси, які пересмажені в олії.

Мінеральна вода замість газованої води. У газованій воді немає нічого корисного, особливо якщо у ній чимало цукру. Спробуйте пити мінеральну негазовану воду. У цьому напої велика кількість солей, натомість немає цукру.

Шашлик та барбекю маринуйте самостійно. Як не прикро це писати, але й вони теж шкідливі. Річ у тому, що під час смаження на відкритому вогні у м’ясі виробляється поліциклічний ароматичний вуглеводень і ароматичні аміни. Ці речовини здатні викликати рак підшлункової і молочних залоз. Проте є альтернатива: можна не відмовлятися повністю від улюбленого шашлику. Але маринувати треба його самому, їсти невеликими порціями і не часто.

Смажте попкорн на оливковій олії. Замість того, щоб купувати поп­корн для мікрохвильовки, візьміть зерна кукурудзи. З них можна приготувати попкорн на оливковій олії і додати трохи солі. Для цього візьміть каструлю і висипте в неї зерна. Додайте оливкову олію так, щоб вона покривала всю кукурудзу. Поставте на невеликий вогонь, накрийте кришкою і тримайте її притиснутою до каструлі. Через кілька хвилин почуєте «вистріли». Коли вони припиняться, відпустіть кришку і вимкніть вогонь. Такий попкорн набагато корисніший!

Смажений нут замість сухариків. Він хрумтить не гірше за сухарі або грінки. Замочіть нут на ніч у воді. Коли розмокне, злийте воду й обсмажте на олії у сковороді. Після того, як нут підсмажиться, перекладіть його в посуд із серветкою і дайте охолонути.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x