Чорнобривці – цілющий символ України

Чорнобривці – цілющий символ України

Чорнобривці – знана лікарська рослина, що допоможе у боротьбі з не однією недугою. П’ють чай із чорнобривців для лікування діареї та шлункових кольок. Мексиканські індіанці використовували настоянки чорнобривців для посилення лактації в матерів-годувальниць. А сучасні дослідження підтверджують цілющі властивості цієї рослини – про них читайте в «Новій Добі».

Ці гарні квітки допомагають вилікувати печінку й нирки, а при запальних процесах – знімають біль. Червоно-коричневі квіти багаті на каротин (провітамін А), тож їх рекомендують для запобігання катаракти. Свіжовичавлений сік чорнобривців допомагає позбутися хворобливих відчуттів, набряку та свербежу після укусів комах.

Квіти: відновлюють шкіру після ран та опіків; лікують стоматит і ангіну; позбавляють від закрепів; знижують тиск; нормалізують стан судин; знімають стрес та заспокоюють нервову систему (настої та квіткові ванни); зміцнюють імунітет і запобігають застудним недугам.

Якщо болить живіт. Чорнобривці можна і потрібно додавати в їжу людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Квіти нормалізують травлення і поліпшать загальне самопочуття. Для лікування та профілактики захворювань підшлункової залози: 1 квітку чорнобривців подрібнити, заварити в 1 склянці окропу, настояти до охолодження й приймати по 1/4 скл. 4 рази на день.

Біль у суглобах. Потрібно взяти 4 ст. л. висушених і подрібнених квіточок, залити літром кип’яченої, але трохи охололої води. Закрити, обгорнути й дати настоятися. Коли рідина в каструлі охолоне, процідити, відтиснути і випити протягом дня. Курс лікування становить три місяці. Варто повторювати кожні півроку або щорічно, залежно від самопочуття у період лікування і після нього.

Із дозуванням: обережно! Слід бути обережним із кількістю чорнобривців, оскільки квіти й листя багаті на ефірні олії. Для початку спробуйте такий настій: одну квітку покладіть у кухлик, залийте окропом. Через 15 хв. процідіть і випийте. Відразу відчуєте, підходить вам таке лікування чи ні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x