Коли на Черкащині похолоднішає, розповів головний синоптик області

Коли на Черкащині похолоднішає, розповів головний синоптик області

Минулої суботи на більшій частині області фіксували 2-4 мм дощу, в Чигирині і Жашкові всього за 6-9 годин випало 38 мм та 28 мм відповідно або 50-80% місячної норми. Така кількість дощу відповідає критерію метеорологічного явища І рівня небезпеки, зазначає начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Дощі посприяли списанню показника пожежної небезпеки до І класу у Чигиринському та Жашківському районах. Надзвичайний V клас утримується у Черкаському та Смілянському районах. Решта території області – 3 клас.

За прогнозом, погоду цього тижня формуватиме інша барична система – антициклон. Підвищений атмосферний тиск сприятиме зменшенню хмарності, майже не дощиме. Південні вітри підвищать нічну температуру повітря до 15..17º тепла, а в денні години буде спекотно – 30..32º.

Тепла погода зумовить більш інтенсивне прогрівання води у річках та водосховищі. Купальний сезон на Черкащині у розпалі, сьогодні температура води у Дніпрі – 21º.

Синоптик також зазначає, що спекотні дні утримаються до кінця травня, проте на початку червня очікуємо нестійку, з періодичними дощами та зі значним похолоданням погоду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x