З Полтави в Канів пішки йдуть паломники

З Полтави в Канів пішки йдуть паломники

15 травня у Полтаві біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулася молитва-благословення за учасників пішої прощі до м. Канева, у якій взяли участь представники різних патріотичних організацій, українське козацтво, вчителі та студенти міста. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Канів.нет».

Молитву очолили представники Української греко-католицької Церкви — отці Юрій та Максим Кролевські. У своєму зверненні до полтавських прочан отець Юрій наголосив на тому, що народ, який цікавиться своєю історією та культурою, любить її та вносить у своє особисте життя, в життя своїх родин, має велике майбутнє. Великим чинником на шляху розвитку й становлення української самосвідомості є відвідування духовних осередків та вшанування тих, хто боровся за кращу долю нашого українського народу. Саме Шевченко є культовою постаттю для кожного свідомого та небайдужого українця. Саме Шевченко, який стояв біля витоків формування української культури, літератури та живопису, який заклав культурологічний фундамент України, проявив в особливий спосіб свою любов до всього українського. Саме на прикладі таких патріотів, громадських діячів та українців має викристалізовуватися свідомість наших громадян.

Священики подарували вервиці кожному прочанину та окропили всіх учасників свяченою водою. Потім всі разом заспівали гімн «Боже великий, єдиний» та гімн України, і учасники прощі рушили в дорогу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x