Спеціальною підсвіткою обладнали пішохідні переходи восьми вулиць

Спеціальною підсвіткою обладнали пішохідні переходи восьми вулиць

Додаткове освітлення пішохідних переходів почали встановлювати в Черкасах. Усього планують освітити «зебри» 16 вулиць (загалом – 129 переходів), про це інформують у прес-службі Черкаської міської ради.

На сьогодні таким освітленням обладнали вже вісім вулиць. Серед них – Надпільна, Гагаріна, Благовісна, Лазарєва, Припортова, Козацька, Верхня Горова та Замковий Узвіз. Підсвітку переходів установлять і на бульварі Шевченка, вулиці Десантників, Байди Вишневецького, Хрещатику, Сержанта Смірнова, Канівській, Мендєлєєва та Небесної Сотні.

Встановлять 146 світильників «Ampera Mini24L» потужністю 55 Вт. Це покращить рівномірність та яскравість освітлення пішохідного переходу. Виробник світильників для пішохідних переходів: ТОВ «Шредер» австрійський завод із виготовлення LED-світильників, філія якої розташована у Тернополі.

«Освітлення пішохідних переходів є надзвичайно важливою складовою безпеки руху в місті. Саме облаштування оптимального освітлення пішохідних переходів сприятиме підвищенню видимості пішоходів для водіїв та безпеки дорожнього руху загалом. Основна перевага цих світильників те, що вони світять не зверху на пішохода, а вбік і в сторону. Це дозволяє водію транспортного засобу гарно бачити пішохода у весь зріст. Під час руху такі світильника не засліплюють водія транспортного засобу, це все регулюється за допомогою лінз», – зазначив заступник директора КП «Міськсвітло» Павло Собко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x