Черкаський журналіст перебуває в комі 25 днів, а розслідування не просунулося

Черкаський журналіст перебуває в комі 25 днів, а розслідування не просунулося

Голова НСЖУ Сергій Томіленко підтримує думку колег та рідних журналіста, що кваліфікацію розслідування справи мають змінити на пряму професійну – «Посягання на життя журналіста».

25-й день перебуває без свідомості жорстоко побитий черкаський журналіст Вадим Комаров. «Позитивної динаміки немає…», – говорять лікарі.

«Про подробиці стану журналіста я розпитав Олега Стадника, директора Департаменту охорони здоров\’я та медичних послуг Черкаської міської ради:
Вадим Комаров продовжує перебувати у стані медичної коми, у нього глибока мозкова травма. Фактично третя частина головного мозку пошкоджена. Вадиму провели дві операції – одну одразу після нападу (майже дві години хірурги видаляли з рани на голові уламки кісток).
Проведені консультації з нейрохірургами обласного та національного рівнів. Визнається, що стан постраждалого журналіста нетранспортабельний, а медична допомога міською лікарнею надається відповідно до діагнозу. Тобто, питання тривалого тяжкого стану і коми – це не питання кваліфікації міських лікарів, а питання тяжких травм, спричинених нападником на журналіста.
Лікування здійснюється коштом міської лікарні, але її бюджет обмежений….

Нагадаю, що жорстоке побиття журналіста Вадима Комарова сталося 4 травня близько 9 ранку у центрі Черкас. На чоловіка посеред вулиці раптово напав невідомий, який завдав йому тілесних ушкоджень, а опісля зник з місця події. Поліція відкрила кримінальне провадження як умисне тяжке тілесне ушкодження, але потім перекваліфікувала на «Замах на умисне вбивство».

Наскільки просунулось кримінальне розслідування за три тижні від інциденту – невідомо. І рідні, і колеги Вадима Комарова зазначають, що не відчувають належної уваги до справи. А сама кваліфікація має бути змінена на пряму професійну – «Посягання на життя журналіста», – написав на своїй сторінці у Фейсбуці голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Допомогти родині можна переказом коштів на картку Комарова Вадима Едуардовича в Приватбанку – 5168 7555 2672 1028 .

Нагадаємо, що ми повідомляли раніше про те, що поліція знайшла свідків замаху на вбивство журналіста Комарова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x