На Черкащині з’явиться Центр розвитку експортного потенціалу області

На Черкащині з’явиться Центр розвитку експортного потенціалу області

У структурі Черкаської торгово-промислової палати з’явиться Центр розвитку експортного потенціалу області. Його створення передбачає підписаний між облдержадміністрацією і ТПП меморандум. Свої підписи під цим документом поставили Юрій Ткаченко та Сергій Першин. Інформують в ОДА.
Вони сподіваються, що майбутній Центр допомагатиме місцевим підприємцям виходити на нові закордонні ринки збуту власної продукції. Загалом, як розповів голова ОДА Юрій Ткаченко, нині в області працює біля 250 експортерів та ще більш як 300 імпортерів.

– На жаль, поки що ми втрачаємо свої експортні позиції: у цілому спад нині сягає 25 відсотків. Експорт до Російської Федерації тільки за січень-лютий нинішнього року зменшився на 13,7 відсотків, питома вага російського ринку в загальному експорті становить майже тридцять відсотків, – сказав Юрій Олегович. – Нам необхідно знайти можливість та спосіб виходу на нові ринки Європи, Китаю й Азії. Сьогодні маємо робити все від нас залежне для того, щоб наші підприємці могли виходити на європейський ринок, навчити їх, допомогти вирішити проблемні питання. У нас є якісна продукція, яка може бути конкурентоспроможною. Треба навчити бізнес правильно подавати свою продукції з точки зору маркування, упаковки, тощо.

Серед основних завдань Центру – поширення експортних пропозицій черкаського бізнесу серед потенційних іноземних партнерів, презентація місцевих виробників та їх товарів за кордоном, організація міжнародних заходів економічного спрямування (зокрема, зустрічей, семінарів та круглих столів).
Віце-президент торгово-промислової палати України Михайло Непран зауважив, що підписаний меморандум стане поштовхом для організації з боку влади більш сприятливих умов ведення бізнесу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x