Майже 10 млн грн виділили на оздоровлення чорнобильців на Черкащині

Майже 10 млн грн виділили на оздоровлення чорнобильців  на Черкащині

1264 дорослих та 18 дітей чорнобильців зможуть оздоровити цьогоріч. На це області передбачили з держбюджету 9,6 млн грн. Фінансування надають в межах реалізації бюджетної програми щодо санаторно-курортного лікування громадян, зокрема I категорії та дітей з інвалідністю, що пов’язана з Чорнобильською катастрофою. Про це розповідає очільник Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало. Він повідомив детальніше про компенсацію вартості оздоровчих путівок санаторно-курортним закладам за надання послуг із санаторно-курортного лікування або оздоровлення постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС:

– Для осіб I категорії путівка вартує 7 300 грн, категорії I із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – 22 200 грн, для дітей, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та одного з батьків або особи, яка їх замінює, – 14 500 грн.

Між тим, минулоріч, завдяки можливості вільного вибору, чорнобильці області оздоровилися в 48 санаторно-курортних закладах України. Поміж них і місцевий санаторій «Мошногір’я». Там мали змогу пролікуватися за кількома напрямами: захворювання серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, ендокринної системи й обміну речовин, нервової системи, органів дихання, сечовидільної системи та органів опори й руху.

Послуги із санаторно-курортного лікування надають місцеві органи соціального захисту населення за місцем проживання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x