У Шполянській громаді запрацював електронний медичний сервіс

У Шполянській громаді запрацював електронний медичний сервіс

У Шполянському центрі первинної медико-санітарної допомоги запрацював сучасний електронний сервіс для пацієнтів і лікарів. Відтепер жителі міста та району матимуть змогу записуватися на прийом до лікаря у зручний час, не виходячи з дому, використовуючи для цього комп’ютер або мобільний пристрій. У поміч медикам — стала інноваційна система Helsi. Про це повідомляють в Шполянській міській ОТГ.

Ознайомитись із принципами роботи електронної системи до Шполянської амбулаторії завітав міський голова, Сергій Кравченко та його заступник, Сергій Заєць. Власне, як працює сучасний, зручний та надійний сервіс Helsi розповів регіональний менеджер, Андрій Канюка. Презентація відбулась на прикладі вікна реєстрації пацієнтів та кабінеті особистого прийому лікаря загальної практики сімейної медицини.

Як розповіла директор КНП «Шполянський ЦПМСД», Наталія Качан електронна медична система Helsi проста у користуванні. Завдяки їй можна знайти лікаря за спеціальністю, прізвищем чи місцем роботи, потім – обрати дату й час прийому. Далі система запропонує авторизуватися через номер телефону. Якщо це перший візит до лікаря, потрібно заповнити коротку реєстраційну форму.

– Усі візити можна переглянути в «Особистому кабінеті». У випадку відсутності Інтернету, запис на прийом можна зробити за телефоном і реєстратор сам внесе дані пацієнта до системи, – зазначила Наталія Георгіївна.

Крім зменшених черг, серед плюсів електронної медицини для пацієнтів – швидкий пошук та доступ до лікарських призначень. Також, через сайт helsi.me (https://helsi.me/contacts) можна не тільки записатися до лікаря, обравши його за допомогою гнучкої системи фільтрів, але і предзаповнити декларацію.

Наразі жителями району укладено майже 33 тисячі декларацій з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами. Ці пацієнти вже користуються офіційними перевагами медреформи, зокрема доступом до електронних рецептів за програмою реімбурсації «Доступні ліки» та багато іншого.

Завершуючи зустріч із працівниками первинної ланки охорони здоров’я Шполянщини, міський голова, Сергій Кравченко підсумував, що згодом зручності нової системи оцінять і відчують не лише медики, а й самі жителі, які обслуговуються у Шполянському ЦПМСД.
– Звичайно на перехідному етапі відчуватимуть дискомфорт як лікарі, так і пацієнти. Але ми прагнемо до медицини майбутнього, яка відкриває широкі можливості працювати по новому. Впровадивши сучасну електронну систему наш медзаклад крокує в ногу з реформою охорони здоров’я, яка є важливою складовою децентралізації влади, – наголосив очільник Шполянської міської ОТГ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x